Minister Harald Mollers.
Volledig scherm
Minister Harald Mollers. © BELGA

Minister neemt ontslag na ongekende haatreacties: “Ik heb mijn grens bereikt”

Minister van Wetenschappelijk Onderzoek, Onderwijs en Middenstand in de Duitstalige gemeenschap Harald Mollers (42) heeft dinsdag onverwacht zijn ontslag aangekondigd. Als hoofdreden noemt hij de ongekende haatreacties die hij - net als veel van zijn collega’s - krijgt sinds de uitbraak van de coronacrisis. “Ik heb mijn grens bereikt ”, klinkt het moedeloos.

23 reacties

  • Gaston Batsleer

    4 jaar geleden
    Beste, zelfstandigen werken jaren 7 op 7 16h of meer per dag. En ook zij moeten omgaan met lastige klanten. En niet vergeten: hun loon is stukken minder dan het uwe en met minder zekerheid. Tot slot, een Duitstalige gemeenschap, met weer ettelijke ministers, kabinetten waaraan belastinggeld besteed wordt: nodig ? Ik betwijfel het.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Ik heb nog nooit een politici geweten die gestraft werd voor zijn fouten! Moest dat zijn, zou ge een leegloop zien van onze tegenwoordige politiekers. Vroeger traden ze af, dat is nu ook al niet meer het geval. Zie ook Europa, het migratiedossier massaal mislukt, onze begroting helemaal ontspoort door fouten beslissingen. De enige die gestraft wordt is de burger!
  • Linde Segaert

    4 jaar geleden
    Zielig als politici niet beseffen dat alles wat tegen hen gezegd wordt nooit tegen hen persoonlijk is of over hen persoonlijk. Achter ieder verwijt zit een onbeantwoorde vraag. Een goed luisteraar zal zich afvragen : wat maakt dat iemand het nodig vindt om zo'n verwijt te maken - wat wil die persoon nu precies zeggen. Politici zouden verplicht een cursus NLP moeten volgen - zodat ze beseffen wat communicatie precies is.
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Men vergeet nogal gemakkelijk dat politici ook maar mensen zijn.
  • John Ulmer

    4 jaar geleden
    Je kunt het of je kunt het niet.