Commissievoorzitter Ursula Von Der Leyen tijdens haar State of the Union.
Volledig scherm
PREMIUM
Commissievoorzitter Ursula Von Der Leyen tijdens haar State of the Union. © Photo News

Von der Leyen gaf een van de betere Brusselse Troonredes: “Laten we de verandering aangrijpen voor ze ons grijpt”

De Staat van de Unie die voorzitter van Ursula von der Leyen van de Europese Commissie woensdag uitsprak, was zonder meer een van de beste Brusselse Troonredes sinds de EU in 2010 met deze traditie begon. Von der Leyens verhaal had een kop, een staart en een duidelijke boodschap: Europa, pak de kans die deze coronacrisis biedt voor ze jou pakt.

13 reacties

  • luc meeus

    4 jaar geleden
    Hebben ze daar niks anders te doen dan het aantal woorden van haar speech te tellen.
  • Eddy baert

    4 jaar geleden
    Uitleggen en verkondigen kan iedereen, maar echt iets doen dat is er niet
  • Boris Rodznik

    4 jaar geleden
    Een troonrede die perfect passeert in de preken van de media. Dat wel. Voor de Europese burger is deze dame eens haar instituut een ramp. In grote crises hoor je ze niet (corona) of nemen ze totaal verkeerde beslissingen (migratie). We zijn gewoon slaven geworden van Duitsland en Frankrijk. Zij dicteren alles wat in de EU gebeurt. Een klein land kan niet overleven in Europa? Neem een voorbeeld aan Zwitserland.
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    De onzin die ze uitkraamde heeft in een recent verleden tot het uittreden van het VK geleid. Het staat haaks op wat mensen willen of denken.
  • Willy Gorissen

    4 jaar geleden
    Ursula, ik ben helemaal fan. Hopelijk kunnen we effectief deze crisis aangrijpen om er als Europa sterker uit te komen. Het zal nodig zijn en ik heb er ook goede hoop op. Een sterk Europa kan de wereld alleen maar ten goede komen