Taxichauffeur die Deens au-pair-meisje zou verkracht hebben riskeert 5 jaar cel

© BELGA

Het Brusselse parket heeft dinsdag een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar gevorderd tegen een 38-jarige taxichauffeur die in november 2012 een Deens au-pair-meisje zou verkracht hebben. Volgens de man zelf is er geen sprake van verkrachting en stemde het meisje in met de seksuele contacten. De taxichauffeur werd pas in februari 2014 opgepakt en het verhaal maakte veel ophef omdat het Brusselse gerecht toen op zoek was naar een of meerdere mogelijke serieverkrachter die zich ook als taxichauffeurs voordeden.

Begin februari 2014 meldde het Brusselse parket immers dat er sinds 2011 29 jonge vrouwen slachtoffer geworden waren van een aanranding of een verkrachting in het Ter Kamerenbos. De daders waren steeds valse taxichauffeurs die hun slachtoffer in het stadscentrum hadden opgepikt. Volgens het parket ging het vermoedelijk om drie of vier verschillende daders.

Midden februari 2014 verspreidde het parket dan een opsporingsbericht voor één van die feiten. Het ging om een Deens au-pair-meisje dat in november 2012 door een politiepatrouille was aangetroffen nadat ze naar eigen zeggen door een taxichauffeur verkracht was. Samen met het opsporingsbericht werden ook beelden verspreid die op 10 november 2012 gemaakt werden door een camera aan een BNP Paribas Fortis-bankkantoor aan de Waterloosesteenweg in Ukkel. Daarop waren zowel het meisje als de taxichauffeur te zien. Verschillende Brusselse taxichauffeurs dachten op die beelden Moulay C. te herkennen en namen contact met hem op. De man stapte daarop zelf naar de politie en werd opgepakt maar kwam enkele maanden nadien onder voorwaarden vrij.

Dinsdag eiste het Brusselse parket 5 jaar cel tegen de man. Volgens het parket was zijn sperma aangetroffen op de kleren van het slachtoffer en was zijn verhaal, dat het meisje had toegestemd tot de seksuele contacten omdat ze haar taxirit niet kon betalen, volslagen ongeloofwaardig.

“Hij heeft twee uur genomen voor een rit van het De Brouckèreplein naar Ukkel”, pleitte het openbaar ministerie. “Dat is veel te lang. Het is duidelijk dat hij bewust een lange omweg heeft genomen en in een donker straatje gestopt is om zich aan haar te vergrijpen.”

Het parket wees er ook op dat de familie van C. een privé-detective had ingehuurd om het meisje in Denemarken op te zoeken en onder druk te zetten zodat ze haar klacht zou intrekken.

Volgens haar advocaten was het Deense meisje al eerder het slachtoffer geweest van een seksuele aanranding en nam ze daarvoor op het moment van de feiten nog steeds antidepressiva. Ook vandaag zou ze nog steeds in behandeling zijn.

“Mijn cliënt kon niet op de hoogte zijn van die eerdere aanranding”, pleitte meester Melanie Bosmans voor Moulay C. “Het kan wel verklaren waarom het meisje tijdens de feiten passief bleef en mijn cliënt het idee had dat zij zich niet alleen niet verzette maar zelfs toestemde tot de seksuele contacten. Zij moet ook geweten of beseft hebben dat ze geen geld had om die taxirit te betalen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat ze inderdaad heeft voorgesteld of gesuggereerd om die rit op één of andere manier in natura te betalen.”

De verdediging vroeg dan ook de vrijspraak, of minstens een straf met uitstel.

Het vonnis valt op 31 januari.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen