Bel20 houdt hoofd net boven water in rode Europese zee

De Europese beurzen gaan donderdag tot meer dan 1 procent in het rood. De Brusselse sterindex Bel20 is de enige stijger met 0,1 procent winst.

De sterkste stijger in Brussel is het farmabedrijf Galapagos dat er 2,4 procent bij doet. Daarna volgt de roestvrijstaalproducent Aperam met 2,2 procent, gevolgd door investeringsmaatschappij Sofina die de top 3 afsluit. Die laatste geniet nog na van de geslaagde beursgang van schoonheidswinkel The Hut en gaat 2,1 procent hoger.

The Hut doet het donderdag echter minder goed. Het Britse e-commercebedrijf gaat 6,4 procent onderuit op de Londense beurs, die het zelf ook niet zo goed doet. De sterindex FTSE100 gaat 0,4 procent in het rood.

Winkelpanden

De verliezer van de dag is de Amsterdamse AEX. Die verliest 1,1 procent en heeft dat vooral te danken aan de winkelpandenuitbater Unibail-Rodamco-Westfield. De Nederlanders willen 3,5 miljard euro ophalen met een kapitaalronde en gaan minder dividend uitbetalen om daar 1 miljard euro mee te besparen. Het aandeel crasht 10 procent.

Op de brede Brusselse beurs is de primus dan weer Greenyard. De verwerker van fruit en groenten doet er 8,6 procent bij nadat hij zijn winstverwachtingen optrok. Het bedrijf verwacht nu een stijging van 15 procent van de brutobedrijfswinst (ebitda).

De brede Europese index EuroStoxx50 verliest 0,5 procent.

Meer