Door het injecteren en verbranden van waterstof wordt de CO2-uitstoot tot 85 procent gereduceerd.
Volledig scherm
Door het injecteren en verbranden van waterstof wordt de CO2-uitstoot tot 85 procent gereduceerd. © Photo News

“Revolutionaire ontwikkeling”: nieuwe generatie Belgische dieselmotoren draait ook op waterstof

In Gent hebben de Belgische motorbouwers ABC en CMB een nieuwe generatie milieuvriendelijke motoren voor locomotieven, schepen en elektriciteitsgeneratoren gelanceerd. Onder de joint venture BeHydro hebben de bedrijven een wereldprimeur ontwikkeld die met waterstof of diesel een vermogen levert van 1 megawatt (MW).

29 reacties

  • Johny Vlaeminck

    1 jaar geleden
    Wat ik hier lees zijn anders niets dan voordelen properder goedkoper want dat is zeer Belangrijk .Dat zal in de oren klinken van transport bedrijven We moeten dus geen bossen aanplanten op landbouw grond . En nu aan de slag wie levert er een waterstof diesel? Vlaeminck Johny
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    50 jaar oude technologie die als nieuw wordt voorgesteld omdat petrolium bedrijven de toepassing 50 jaar geleden hebben opgekocht van de originele uitvinder.
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    De soms felle reacties van de mensjes hier zijn gewoon grappig. Het wordt in de toekomst geen of-of maar wel een en-en verhaal. Alles zal afhangen van het gewicht dat moet verplaatst en de energiedichtheid van de energievorm. Fietsen en bromfietsen evident elektrisch. Vrachtwagens elektrisch is een krankzinnig idee, net als vliegtuigen (gewicht batterijen). Auto's zijn een randgeval en vermoedelijk zal een combinatie van vele vormen blijven bestaan, maar veel zal afhangen van de productiekost.
  • Robert Bruyland

    4 jaar geleden
    Kan iemand me de meerwaarde uitleggen tussen Aardgas en Waterstof,het eerste komt gerafineerd uit de grond en het tweede word nog eens gerafineerd uit aardgas, of duurder door groene stroom.Ik rij al 10jr op aardgas met niets als voordelen, in NL. kun je reeds jaren groen gas tanken en waar van de co² vetstoffen, plastiek en andere dingen word gemaakt. Ik heb geen last van verstopte catalisator of turbo, de deeltjes uitstoot is een van laagste. Met 25kgr gas(24€)rij ik met een suv(1600kgr) 500km
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    Raf, Wat ze gaan uitvinden bestaat al , een bakske dat uw kilometers telt en u krijgt een maandelijkse afrekening in de bus. Werkt al bij de camions... Is geen rocketscience. The future is now.