©  REUTERS

6 meter 15! Duplantis verbetert wereldrecord polsstokspringen outdoor, Ben Broeders pakt Belgisch record

Mondo Duplantis, de nieuwe posterboy van de atletiek, heeft op de Diamond League van Rome het outdoor wereldrecord polsstokspringen verbeterd. Met een sprong over de mythische grens van 6 meter 15 centimeter overvleugelt hij Sergej Bubka die in 1994 over 6 meter 14 centimeter sprong.

Hans Jacobs

LEES OOK.Geboren om te vliegen: hoe een 20-jarige Zweed nu al de legendarische So Bubka overvleugelt

Duplantis flirtte dit seizoen al meermaals met het wereldrecord, indoor is hij regerend wereldrecordhouder met 6,18m. “Er is veel verwarring omdat polsstokspringen het enige atletiekevent is dat slechts één wereldrecord heeft voor zowel in- als outdoor. Daarom wou ik ook het outdoor wereldrecord, zodat er geen verwarring meer mogelijk zou zijn”, reageerde Duplantis.

De Zweed kreeg trouwens ook complimenten van Sergey Bubka. “Proficiat aan Mondo Duplantis met het breken van mijn record. Het is een geweldig resultaat. Ik ben blij voor hem en zijn ouders. Het zijn geweldige mensen. Ik ben ook blij voor de atletiek en de sport in het algemeen dat we zo’n schitterende ster hebben voor de komende jaren. Het allerbeste en op naar nieuwe hoogtes.”

Belgisch record voor Broeders

Duplantis viel na zijn wereldrecord een Belg in de armen, die tweede werd. Ben Broeders pakte niet enkel zilver, maar verbetert op de koop toe zijn persoonlijk record outdoor. Het nieuwe Belgisch record bedraagt 5,80m. Daarmee evenaart hij zijn beste sprong indoor ooit. Broeders is naast Duplantis een van de regelmatigste polsstokspringers van het seizoen. Hij liet donderdag niemand minder dan polsstoklegende Renaud Lavillenie achter zich, die vierde werd.

 ©  REUTERS

 ©  AFP

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

 ©  AFP

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer