Studio 100 heeft donderdag 16 medewerkers van Studio 100 Benelux van het kantoor in Schelle ontslagen. Het media- en entertainmentbedrijf verwijst voor de ontslagen naar de coronacrisis. In beeld Gert Verhulst.
Volledig scherm
Studio 100 heeft donderdag 16 medewerkers van Studio 100 Benelux van het kantoor in Schelle ontslagen. Het media- en entertainmentbedrijf verwijst voor de ontslagen naar de coronacrisis. In beeld Gert Verhulst. © ANP Kippa

Studio 100 ontslaat 16 medewerkers na 70 miljoen euro omzetverlies

Studio 100 heeft zestien medewerkers ontslagen. Het gaat om werknemers uit het intern productiehuis van het bedrijf voor de Benelux, dat bevestigt CEO Hans Bourlon (58) aan onze redactie. Of er in de toekomst nog ontslagen zullen vallen, is voor Bourlon nog niet duidelijk.

88 reacties

  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Winsten sluizen ze weg en als het even moeilijker gaat dan ontslaan ze mensen. Iedereen schijnt te vergeten dat het personeel de winsten maakt en niet de CEO. Daarom is dit systeem ook zo verschrikkelijk oneerlijk en rot. Bedrijven betalen niks maar gaat wel lopen met jouw kennis of arbeid zonder je te vergoeden. Geen enkele CEO kan in zijn eentje zulke vermogens verdienen, dat kan enkel met medewerkers. Maar de medewerkers profiteren nooit mee.
  • sven phlips

    4 jaar geleden
    Beste mr. Elsacker, Het vermogen van me. Verhulst staat los van dit van Studio 100. Elk bedrijf moet rendabel blijven helaas moeten er nu 16 jobs verdwijnen, laat ons hopen dat het hier ik blijft. Indien ze niet ingrijpen is de boot misschien gezonken voor ze ingrijpen en staat iedereen op straat.
  • Spike Björk

    4 jaar geleden
    En wanneer gaan al die slimme hier eens door hebben dat omzet geen winst is, je kan miljoenen omzet hebben en toch verlies maken. Maar voor sommige is dat blijkbaar te moeilijk om te begrijpen.
  • willy elsacker

    4 jaar geleden
    Geen belastingen betalen,monopolie eisen over een hele culturele sector,hun vriendjes van NVA steunen en nu komen "bleiten " verkoop die stomme boot en al de luxe van Verhulst en de zakencijfers komen terug op normaal uit!
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Werkvolk moet renderen, je gaat geen mensen maandenlang in dienst houden en betalen om niks te doen. Studio 100 is geen liefdadigheidsinstelling, dat is geen enkel bedrijf. Wat niet wegneemt dat corona voor sommige ceo's een mooie buitenkans is om goedkoop personeel te dumpen dat in andere omstandigheden veel duurder zou zijn om te ontslaan. Over enkele maanden zijn die plekjes ingenomen door jonkies. Zelfs voor wie wil werken tot 67 zal het een hele uitdaging zijn om het effectief te doen.