Beeld ter illustratie. Het Twitterprofiel van de Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Het Twitterprofiel van de Amerikaanse president Donald Trump. © AFP

Twitter plaatst opnieuw waarschuwing bij verkiezingstweet Trump

Twitter heeft donderdag opnieuw een corrigerende mededeling gezet onder een tweet van Donald Trump. De Amerikaanse president schreef donderdag op de berichtendienst dat het resultaat van de verkiezingen op 3 november wel eens "NOOIT NAUWKEURIG ZOU KUNNEN WORDEN VASTGESTELD vanwege het nieuwe en ongekend" groot aantal stembiljetten dat dit jaar "ongevraagd" naar kiezers wordt gestuurd.

8 reacties

  • Olivier van Remoortel

    4 jaar geleden
    Jef, hoe komt het dan dat hij er op stond de 70 miljoen Stimulus Checks van elk 1200$ wél via diezelfde post te versturen een paar maanden terug? Was het toen wél veilig?
  • Jef Vanderpol

    4 jaar geleden
    Hij heeft hier wel gelijk. In keten van de verwerking van de post kan er veel mislopen. Ook met het versturen van de stembiljetten kan er van alles mislopen. Als iemand 10 brieven krijgt, wie gaat dat controleren wanneer je deze via de post ingevuld terugestuurd. Het stemmen is toch anoniem. Misschien zijn er wel andere controles om dubbel stemmen tegen te gaan, maar die ken ik niet.
  • Sam Bogaert

    4 jaar geleden
    Sylicon Valley heeft op de dnc gezegd dat ze biden steunen en al te republikeinen tegen werken.
  • Francois Voortman

    4 jaar geleden
    De dag dat hij verkozen wordt gewoon zijn eigen tweet voor zijn neus leggen en hem uitleggen dat de resultaten dus ongeldig zijn. Klaar is Kees.
  • edwin impens

    4 jaar geleden
    begrijpen ze nu echt niet dat ze op die manier de rode loper uitleggen voor Trump