vrijdag 18 september 2020 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Koersel-voorzitter Jos Haegdorens: “Nu onze accommodatie piekfijn in orde is, kunnen we de lat hoger leggen op sportief vlak.” Dick Demey

lille - koersel

W. Koersel voor eerst na 84 jaar nationaal

3b: zaterdag 20.00u

Dit weekend gaat de voetbalcompetitie in tweede en derde afdeling VV van start. Daarbij ook Weerstand Koersel. De Beringse club speelt voor het eerst in 84 jaar nationaal en wordt zo weer herenigd met KVK Beringen. Het is al van 2001 geleden dat de stad Beringen twee ploegen in nationale telde (toen met Beringen FC en Vigor). “Voor ons is dit sneller dan verwacht”, geeft Koersel-voorzitter Jos Haegdorens toe.

Haegdorens leidt de club al 25 jaar in goede banen als een goede huisvader.

“Ons budget is inderdaad heilig. Gekke aankopen moet je van ons niet verwachten. Het vernieuwen van onze accommodatie kreeg prioriteit. Nu die piekfijn in orde is, kunnen we de lat hoger leggen op sportief vlak. De promotie gaat onze jeugdwerking zonder twijfel op een hoger niveau brengen. Of dit de club in zijn geheel een nieuw elan zal geven, is onzeker door het coronavirus. Het was altijd onze droom om dit eens mee te maken en daarom gaan we deze kans ook grijpen. We zien wel waar het schip strandt.”

De Koersel-voorzitter speelde zelf 400 wedstrijden in het eerste elftal. “In 1984 ben ik gestopt om enkele jaren later ploegafgevaardigde te worden en daarna voorzitter. Ik ben natuurlijk trots, maar zonder een groep die hard werkt, kan je niks bereiken.”

Brand kantine

“In 2013 brandde onze tribune af, maar achteraf bekeken was dat - hoe raar dat ook klinkt - een geluk bij een ongeluk. Met het verzekeringsgeld hebben we de club volledig veranderd: een nieuwe tribune met feestzaal, kleedkamers en nieuwe terreinen. Twee jaar geleden hebben wij met eigen centen een kunstgrasveld aangelegd. Onze accommodatie is nationale waardig, nu nog het sportieve.”

Op dat vlak hanteert Weerstand al jaren een duidelijke filosofie. “Wij kiezen bewust voor spelers rond de kerktoren. Stevoort, Lummen en Zonhoven zijn de verste bestemmingen. Ook onze technische staf is van Koersel of Heusden. Die binding is heel belangrijk voor ons. Dit seizoen kregen we de kans om duurdere of oudere spelers aan te trekken, maar dat doen we niet. Wij geven kansen aan onze eigen jeugd. Zo zitten dit seizoen onder meer Michael Philips, Yarne Nulens, Toon Coenen en Janneh Ghys in de kern. Anderen zoals Steven Frederix, Gwen Vaes en Alessio Del Freo werden hier opgeleid.”

Geen wintertransfers

“Weerstand is gekend om zijn goede werking en dat willen we behouden. We tellen nu 350 jeugdspelers en misschien moeten we denken aan een limiet. We gaan tijdens de winterstop ook geen extra spelers aantrekken als het sportief niet goed loopt. Nogmaals, we houden ons aan het vooropgestelde budget. Op dat vlak zijn we misschien een buitenbeentje, maar enkel op deze manier kan je overleven in het huidige voetbal. De voorbereiding verliep niet ideaal en het is nog altijd zoeken, maar we staan in een mooie reeks met opnieuw een stadsderby. Die staat met stip genoteerd in mijn agenda.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws