Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Meerderheid van Vlamingen akkoord met bubbel van tien

De meerderheid van de Vlamingen wil zich houden aan sociale beperkingen, mits de bubbel van vijf volgende week een 'flexbubbel van tien' wordt. Dat blijkt uit de nieuwste motivatiebarometer van de UGent, waaraan bijna zesduizend mensen deelnamen, zo schrijven de Mediahuis-kranten vandaag.

37 reacties

  • ERWIN minnebo

    4 jaar geleden
    je bubbel van tien is juist voor een grote familie, twee dochters + echtgenoot =4 +schoonouders = 4 + zuster en man dat is 10 dus dat is een familiale bubbel. Maar voor de mensen die op vakantie gegaan zijn in het buitenland bubbel van 5 is zelfs te veel. Door hun zitten we nu terug met de gebakken peren.
  • christiane vandecasteele

    4 jaar geleden
    bubbel van 5 laten , daarover moet je toch niet meer twijfelen . En directe en strengere boetes voor de overtreders, want gezond verstand zullen ze nooit krijgen
  • Nancy De Cloedt

    4 jaar geleden
    Tis niet omdat de jongeren een grotere bubbel willen ,dat de Veiligheidsraad daar moet op ingaan. Van mij mag het gerust blijven zoals het is ,zelfs tot na het Nieuwjaar .
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Op het werk heb ik bijna 80 collega's en de baas eist dat iedereen terug op kantoor zit. 2 kinderen gaan naar school. Partner moet voor zijn werk vaak bij klanten zijn. Ik ben geen knuffelaar, mijn gezin is mijn bubbel, maar toch loop ik een hoog risico op besmetting. @Mia Maussen: armoede doodt. Op een minder spectaculaire of snelle manier dan corona misschien, maar wel minstens even effectief op de langere termijn.
  • marcel lion

    4 jaar geleden
    Geen denken aan, 5 is al teveel. Liefst zo snel mogelijk strengere regels. Leven gaat voor.