EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Van Nederland tot Spanje: dit is de "alarmerende" situatie in de andere Europese landen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt de nieuwe corona-opmars in Europa "alarmerend". In verscheidene landen telt de tweede golf hogere besmettingscijfers dan de pieken van maart en april, en dat heeft slechts deels te maken met het veelvuldige testen. Ze pleit ook voor een quarantaineperiode van twee weken - Frankrijk bracht die onlangs terug naar zeven dagen. "Hoe de pandemie zich verder ontwikkelt, hebben we zelf in de hand. We kúnnen opnieuw terugslaan.”

14 reacties

  • Jeroen van Gestel

    4 jaar geleden
    Beste Johan van Biesen, je gaat het waarschijnlijk toch niet lezen maar je hebt maar de helft van de waarheid. Het virus heeft geen benen of vleugels, het zal dus altijd iets nodig hebben om te "reizen" zoals bijvoorbeeld speeksel. Probeer maar eens door je masker te spugen.
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    De gaten tussen de vezels in zelfs de beste maskers houden het virus niet tegen, het is alsof je een bal van 5 centimeter door een gat van 50 meter smijt, censureer dit niet maar controleer eerst op de waarheid alvorens de mensen schrik aan te jagen voor niets.
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    De griep is dodelijk voor dezelfde mensen en daar leggen we ook niet alles voor plat. Die mensen moeten zich beschermen, maar daarom moet de rest nog niet ophouden te leven.
  • Chris Verberne

    4 jaar geleden
    Het is makkelijk praten voor immuniteit te gaan, maar wat als je zelf tot de risico groepen behoort waarvoor Corona dodelijk is? Gaan we de zwakkeren opofferen omdat we zelf onze vrijheid willen? Wat als het uw eigen vader, moeder of kinderen zijn die eraan sterven met als doel groepsimmuniteit? We moeten onze vrijheden tijdelijk opofferen voor de kwetsbaren in onze maatschappij te beschermen ongeacht hun leeftijd. Iedereen heeft recht op hun leven en bescherming tegen dit dodelijk virus!
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    0,1 en 0,3 overlijdens op 100.000 En daar wordt heel Europa voor platgelegd. Absurd!