Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité voor Testing & Tracing (IFC)
Volledig scherm
Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité voor Testing & Tracing (IFC) © BELGA

"Testperiode Corona-app goed verlopen”

De testperiode met de Coronalert-app, één van de instrumenten die in ons land zullen worden ingezet in de strijd tegen Covid-19, is goed verlopen. Dat zegt Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité voor Testing & Tracing (IFC). Vanaf vandaag zullen 10.000 personen in ons land de app Coronalert kunnen gebruiken. Eind september moet de app dan via de smartphone beschikbaar zijn voor iedereen.

5 reacties

  • Selma Desmet

    4 jaar geleden
    Laat maar komen en liefst zo snel mogelijk!
  • wim lambrechts

    4 jaar geleden
    Dus eind september beschikbaar voor iedereen, eind oktober verplicht voor iedereen . Ze zullen het met een update van je toestel wel stiekem in je telefoon installeren
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Kan best zijn. Maar Wilmes en co hebben gisteren duidelijk aangetoond dat ze onbetrouwbaar zijn en dat afspraken en beloftes niet nagekomen worden. Daarom denk ik dat ik niet langer bereid ben om de app te installeren.
  • Tessa vandermout

    4 jaar geleden
    Ik kan je nu al vertellen wat er met mijn smartphone zal gebeuren de dag dat dit verplicht wordt... die dingen komen er bij mij NIET in.
  • Dannie Molenberghs

    4 jaar geleden
    Waarom heeft de privacycommissie dit eerst tegengehouden en gezorgd voor veel vertraging terwijl het er toch zal komen? Is de bestrijding van deze pandemie dan ondergeschikt aan het al dan niet mogen weten waar je geweest bent? Als je niets te verbergen hebt is er toch geen probleem?