Donald Trump spreekt zijn aanhangers toe in Wisconsin.
Volledig scherm
Donald Trump spreekt zijn aanhangers toe in Wisconsin. © AFP

Voormalig Witte Huis-medewerker: “Trump wist al in februari dat coronavirus grote uitbraak zou veroorzaken in VS”

Een voormalig Witte Huis-medewerker die betrokken was bij de corona-aanpak van de Amerikaanse regering, heeft felle kritiek geuit op president Donald Trump. Volgens Olivia Troye, die adviseur was van vicepresident Mike Pence en zitting had in de coronavirus-taskforce die hij voorzit, wist Trump al in februari dat het longvirus een grote uitbraak zou veroorzaken in de Verenigde Staten.

8 reacties

  • André Sneddam

    4 jaar geleden
    Uiteraard was hij op de hoogte zoals alle leiders van de wereld. Maar hij alleen heeft er iets aan gedaan door de vluchten vanuit China onmiddellijk te verbieden. Volgens de hele wereld en de Democraten was het een teken van racisme. En als de pandemie Italië bereikt heeft, heeft hij ook beslist de vluchten vanuit Europa te verbieden tot grote woede van Macron, Merkel en co. En ondertussen keken alle Europese leiders toe zonder enige reactie, met goedkeuring van de WHO.
  • Xavier De Groof

    4 jaar geleden
    Wie dat het een beetje gevolgd heeft weet dat niet alleen Trupp maar al de rest evengoed wist dat er een grote uitbraak ging komen. CNN heeft zelfs nog in Maart geschreven dat er geen paniek voor een pandemie hoefde te zijn net zoals alle democraten. Trump had wel degelijk al een inreisverbod in voege gesteld voor de Chinezen maar werd hiervoor weer afgeschilderd als racist. Mensen hebben echt wel een korte termijngeheugen.
  • JOHAN VLEIRICK

    4 jaar geleden
    Ook de gereputeerde topjournalist Robert Woodward schrijft on zijn nieuwste boek dat Trump al eind januari, begin februari op de hoogte was dat covid-19 een grote bedreiging zou worden, maar greep toen niet in! Daar is hij dus wel degelijk tekortgeschoten als president!
  • Timothy Rocchi

    4 jaar geleden
    Voor alle Trump fans hier: hij heeft het hoe dan ook steeds geminimaliseerd en nooit de Raad gevolgd van zijn experten. Dat is gewoon een feit dat staat als huis. Enkel zijn herverkiezing telt en al de rest moet maar wijken, slachtoffers of niet.
  • Carl Op de Beeck

    4 jaar geleden
    Als rentenier die leeft op de arbeid van anderen vond Trump het natuurlijk beter om hierover te zwijgen. Ten slotte riskeren die anderen hun gezondheid, en niet hijzelf of de miljardairs-elite die hij vertegenwoordigt.