Concreet zal de overheid de cursussen (30 uur autolessen) en de kost voor het theoretisch en praktisch rijexamen op zich nemen.
Volledig scherm
Concreet zal de overheid de cursussen (30 uur autolessen) en de kost voor het theoretisch en praktisch rijexamen op zich nemen. © photo_news

Wallonië laat werkzoekenden gratis rijbewijs behalen

BinnenlandDe Waalse regering heeft het licht op groen gezet voor een ‘passeport drive’, het gratis rijbewijs voor werkzoekenden, zo bericht La Derniere Heure vrijdag. De regering maakt 8 miljoen euro vrij, om de ongeveer 4.000 werkzoekenden toe te laten om kosteloos hun rijbewijs te behalen. 

104 reacties

  • Luc D'haese

    4 jaar geleden
    De slimme Vlamingen hebben een vermoeden dat wat Wallonië doet met zijn eigen bevoegdheden Invloed heeft op Vlaanderen, ongelofelijk!
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Je kan ze een korting geven, of een mooi fiscaal voordeel als ze binnen het jaar werk hebben gevonden. Alles gratis is sowieso al lang achterhaald. De ander betaalt uiteindelijk steeds de rekening.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    @onderstaande: inderdaad, als dit kan, waarom dan geen gratis cursus EHBO voor alle inwoners? Maar dan ook iedereen! De kansen dat de hulpdiensten een slachtoffer nog kunnen reanimeren zouden veel hoger zijn! Goed idee!
  • Benny Baeten

    4 jaar geleden
    Moedig de doppers. Maar aan. Hoe dom kan je zijn. Tenzij dat dit rijbewijs enkel mag gebruikt worden voor je werk en op en af naar je week.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Sorry weet niet waarom ze daar zoveel wind over maken maar Vlaanderen doet dit ook al geruime tijd. Al diegene die in Lanaken wonen met vooruitzicht op werk maar nog geen rijbewijs en rijbewijs noodzaak is wordt de opleiding voor sturen van voertuig betaald door de OCMW, men vraagt het na.Misschien moet men zoals hier aangehaald ,eens werk de opleiding terug te vorderen.