Antisnurkbedrijf gaat 28 procent hoger bij beursdebuut op Brusselse beurs

De Europese beurzen duiken vrijdag in het rood. In Brussel gaat het Waalse antisnurkbedrijf Nyxoah bijna 30 procent hoger bij zijn beursdebuut.

Het gezondheids- en technologiebedrijf Nyxoah, dat een therapie tegen slaapapneu ontwikkelt op basis van een chip, wou tot 79 miljoen euro ophalen met de beursgang. Door massale interesse werd de inschrijvingsperiode zelfs vervroegd afgesloten. Het aandeel opende vrijdagochtend op 20,36 euro. Dat is 20 procent meer dan de introductieprijs van 17 euro. Na een half uur handel werd zelfs al 29 procent koerswinst opgetekend.

KBC Groep heeft Koenraad Debackere benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij neemt het stokje over van Thomas Leysen, wiens mandaat in mei afliep. Debackere is professor aan de faculteit Economie en Business Administration aan de KU Leuven. De Nationale Bank en de Europese Centrale Bank keurden de benoeming goed. Het aandeel blijft er koel onder met een verlies van 0,53 procent.

Bankenfusie

Biotechbedrijf Argenx zal op twee (virtuele) Amerikaanse medische congressen nieuwe data bekendmaken van de fase 3-studie van zijn middel om de ernstige spierziekte myasthenia te behandelen. Die evenementen vinden op 3 en 7 oktober plaats en bouwen verder op al bekende resultaten. Het aandeel gaat 0,98 procent hoger.

In Madrid staan alle blikken gericht op de bankensector. De raden van bestuur van Caixabank en Bankia hebben de fusie van de twee grootbanken goedgekeurd. Daardoor ontstaat de grootste kredietverstrekker van het land, met meer dan 20 miljoen klanten en een vermogen van meer dan 650 miljard euro. In 2012 werd Bankia nog gered door de overheid met een noodpakket van 22 miljard euro. Bankia daalt 2,53 procent, Caixabank moet 0,19 procent prijsgeven.

Meer