Direct naar artikelinhoud
Oostende

Oostende geeft geen toestemming voor ‘mars voor democratie’

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende.Beeld Photo News

De stad Oostende is niet van plan de ‘mars voor democratie’ op 27 september te laten doorgaan. Dat meldt de stad vrijdag nadat er op sociale media opgeroepen werd om een nieuwe betoging te voeren in de badstad.

en

Op sociale media circuleert sinds vorige week een oproep voor een nieuwe betoging in Oostende, onder de noemer ‘mars voor democratie’. Het stadsbestuur en de politie van Oostende benadrukken dat er geen toelating is voor de betoging.

“Een mars is zeker geen statische betoging en kan dus onmogelijk toelating krijgen. Wij staan als politie opnieuw klaar om op te treden. Dergelijke acties vragen veel extra inzet van onze mensen die al heel zware maanden achter de rug hebben”, aldus korpschef Philip Caestecker.

Alternatieven

Het stadsbestuur heeft daarom aan de organisatoren van de geplande mars gevraagd om te zoeken naar een alternatieve actie, zonder samenscholing. “We hopen dat ze dit alsnog overwegen. Er zijn andere, veiliger manieren om je stem te laten horen”, vertelt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

Vorige maand vond in Oostende ook al een verboden mars plaats ‘tegen straffeloosheid’. Daar werden toen racistische slogans gescandeerd, waarnaar de politie momenteel een onderzoek voert.