België kleurt weer donkerder op Europese coronakaart.
Volledig scherm
België kleurt weer donkerder op Europese coronakaart. © Photonews/ECDC

LIVE. België kleurt weer donkerder op Europese coronakaart - Nederlandse premier waarschuwt voor tweede golf: “Gevoel van noodzaak moet terug”

CoronavirusHet aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus stijgt verder in ons land, terwijl we nog ver zitten van groepsimmuniteit. Daarvoor moet minstens de helft van de bevolking antistoffen hebben. Onderzoek van de bloeddonoren toont echter aan dat nog maar 5 tot 8 procent antistoffen heeft, zo maakte het Nationaal Crisiscentrum bekend op een persconferentie. Volg de ontwikkelingen rond Covid-19 in dit liveblog.

31 reacties

  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Het SARS virus, geen 2 de golf, het MERS virus, geen 2 de golf, waarom zou er dan een 2 de golf zijn van dit SARS virus, om geen enkele reden...
  • Janna Boonstra

    4 jaar geleden
    Geef het virus gewoon de vrije hand en de sterken zullen het overleven. Een andere oplossing is er helaas niet.
  • Geert De Regge

    4 jaar geleden
    @Pieter Jan Coeckelbergh Waarom zou die veiligheidsraad vroeger moeten bij elkaar komen dan komende woensdag? Ze gaan volgende woensdag niets verstrengen. Waarom zouden die Ministers nog hun nek uit steken? De week daarna hebben ze gedaan. En vooral 3% tests positief, dat zijn er dus 3 op 100 of 3000 op 100000. Daarvoor gaan ze het land niet plat leggen. Tweede helft van maart was het 16%, dat waren er toen dus 16000 op 100000. En dokters zijn ondertussen beetje slimmer geworden ook dan toen.
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    De besmettingen in Antwerpen stad en de randgemeenten en enkele dorpen in dezelfde provincie stijgt: gans de provincie Antwerpen onmiddellijk avondklok en etc. De besmettingen in Brussel nemen exponentieel toe. Niks avondklok. Mondmaskerke op wat meer plaatsen dragen en dat is het zo'n beetje. En de controles op het naleven op die minimale maatregelen zullen we ook maar over zwijgen zeker?
  • matthias peur

    4 jaar geleden
    Ik spreek als Brusselaar, het Brussels Gewest zou in avondklok moeten komen, met harde handhaving. Ik blijf zoveel ik kan thuis, maar hoor van mensen die 's avonds werken dat 's er dan niets discipline is. In sommige wijken ook niet, zelfs niet overdag. Daarom: avondklok, en niet vanaf middernacht maar vanaf 21 of 22 uur.