Francky Dury met zijn twee jonge assistenten. Simons: “Je kan als coach iets aanreiken. Maar de spelers beslissen zelf wat ze doen met die raadgevingen."
Volledig scherm
Francky Dury met zijn twee jonge assistenten. Simons: “Je kan als coach iets aanreiken. Maar de spelers beslissen zelf wat ze doen met die raadgevingen." © Photo News

Timmy Simons en Davy De fauw, jong bloed in de staf bij Zulte Waregem: “Je eigen filosofie volgen én jezelf blijven”

In twee seizoenen bij Club Brugge leerden Timmy Simons (43) en Davy De fauw (39) elkaar waarderen als ploegmaats en als voetbaldieren. Nu vormen ze een merkwaardig en sterk gehypet nieuw duo in de staf van Zulte Waregem: allebei T2, elk met zijn eigen inbreng, de rechter- en de linkerhand van ervaren rot Francky Dury. Zondag komt Club Brugge naar de Gaverbeek, en dat blijft voor beiden nog altijd iets speciaals. “Maar het gaat om die drie punten, niet om ons”, klinkt het unisono.

  1. Vincent Euvrard na nieuw verlies Zulte Waregem op ramkoers met deel van publiek: “Grens overschreden”
    PREMIUM
    voetbal Challenger Pro League

    Vincent Euvrard na nieuw verlies Zulte Waregem op ramkoers met deel van publiek: “Grens overschre­den”

    Zulte Waregem is in vrije val en coach Vincent Euvrard ligt op ramkoers met (een deel van) de achterban. Worden het kat-en-muis-spel zaterdag tegen Lommel en de zesde thuisnederlaag van een gedecimeerd Essevee straks zijn Waterloo? Of krijgt Euvrard nog de kans om in de komende cruciale maand het zwalpende schip weer in de juiste richting te loodsen? De coach maakte het zichzelf alvast niet makkelijker met zijn tirade nà de match: “Als je voor de tegenstander gaat supporteren, blijf dan thuis!”
  2. Christian Brüls (Zulte Waregem) ziet hét pijnpunt: “We bestraffen onszelf altijd weer, dat moet ophouden”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Christian Brüls (Zulte Waregem) ziet hét pijnpunt: “We bestraffen onszelf altijd weer, dat moet ophouden”

    Met de moeilijke verplaatsing naar Rocourt voor de boeg, staat Zulte Waregem ook in het komende weekend alweer voor zijn waarheid. De magere 1 op 6 na de winterstop heeft er voor gezorgd dat de titelfavoriet in de Challenger Pro League zijn gunstige positie richting promotie alweer zag afkalven. “De hoogste tijd om eindelijk echt uit de startblokken te schieten”, bekijkt routinier Christian Brüls het voorlopig nog altijd vanuit een positief uitgangspunt.