België kleurt weer donkerder op Europese coronakaart.
Volledig scherm
België kleurt weer donkerder op Europese coronakaart. © Photonews/ECDC

LIVE. België kleurt weer donkerder op Europese coronakaart - Nederlandse premier waarschuwt voor tweede golf: “Gevoel van noodzaak moet terug”

CoronavirusHet aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus stijgt verder in ons land, terwijl we nog ver zitten van groepsimmuniteit. Daarvoor moet minstens de helft van de bevolking antistoffen hebben. Onderzoek van de bloeddonoren toont echter aan dat nog maar 5 tot 8 procent antistoffen heeft, zo maakte het Nationaal Crisiscentrum bekend op een persconferentie. Volg de ontwikkelingen rond Covid-19 in dit liveblog.

31 reacties

  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Het SARS virus, geen 2 de golf, het MERS virus, geen 2 de golf, waarom zou er dan een 2 de golf zijn van dit SARS virus, om geen enkele reden...
  • Janna Boonstra

    4 jaar geleden
    Geef het virus gewoon de vrije hand en de sterken zullen het overleven. Een andere oplossing is er helaas niet.
  • Geert De Regge

    4 jaar geleden
    @Pieter Jan Coeckelbergh Waarom zou die veiligheidsraad vroeger moeten bij elkaar komen dan komende woensdag? Ze gaan volgende woensdag niets verstrengen. Waarom zouden die Ministers nog hun nek uit steken? De week daarna hebben ze gedaan. En vooral 3% tests positief, dat zijn er dus 3 op 100 of 3000 op 100000. Daarvoor gaan ze het land niet plat leggen. Tweede helft van maart was het 16%, dat waren er toen dus 16000 op 100000. En dokters zijn ondertussen beetje slimmer geworden ook dan toen.
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    De besmettingen in Antwerpen stad en de randgemeenten en enkele dorpen in dezelfde provincie stijgt: gans de provincie Antwerpen onmiddellijk avondklok en etc. De besmettingen in Brussel nemen exponentieel toe. Niks avondklok. Mondmaskerke op wat meer plaatsen dragen en dat is het zo'n beetje. En de controles op het naleven op die minimale maatregelen zullen we ook maar over zwijgen zeker?
  • matthias peur

    4 jaar geleden
    Ik spreek als Brusselaar, het Brussels Gewest zou in avondklok moeten komen, met harde handhaving. Ik blijf zoveel ik kan thuis, maar hoor van mensen die 's avonds werken dat 's er dan niets discipline is. In sommige wijken ook niet, zelfs niet overdag. Daarom: avondklok, en niet vanaf middernacht maar vanaf 21 of 22 uur.
  1. “Hij trok mijn bikinibroekje uit en toen viel ik flauw van de pijn”: meisje (19) eist flinke schadevergoeding na verkrachting op partyboot
    PREMIUM

    “Hij trok mijn bikini­broek­je uit en toen viel ik flauw van de pijn”: meisje (19) eist flinke schadever­goe­ding na verkrach­ting op partyboot

    Het is bijna drie jaar geleden, maar het slachtoffer, toen 17 jaar oud, lijdt nog enorm onder wat haar overkwam tijdens een vakantie op het Griekse eiland Kos. Een 20-jarige man uit Itegem nam haar mee naar het toilet, deed de deur op slot en verkrachtte haar. “Ze was dronken en kon dus nooit toestemming geven”, motiveerde haar advocaat Ine Talpe. De jongeman gaat voor de vrijspraak. “Hij heeft slechts één iets verkeerd gedaan.”
    Heist-op-den-Berg, Sint-Katelijne-Waver
  2. Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”
    PREMIUM

    Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

    “Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.” Hoe zit het nu echt? Moet Simon de extra kost betalen of niet?