Francky Dury met zijn twee jonge assistenten. Simons: “Je kan als coach iets aanreiken. Maar de spelers beslissen zelf wat ze doen met die raadgevingen."
Volledig scherm
Francky Dury met zijn twee jonge assistenten. Simons: “Je kan als coach iets aanreiken. Maar de spelers beslissen zelf wat ze doen met die raadgevingen." © Photo News

Timmy Simons en Davy De fauw, jong bloed in de staf bij Zulte Waregem: “Je eigen filosofie volgen én jezelf blijven”

In twee seizoenen bij Club Brugge leerden Timmy Simons (43) en Davy De fauw (39) elkaar waarderen als ploegmaats en als voetbaldieren. Nu vormen ze een merkwaardig en sterk gehypet nieuw duo in de staf van Zulte Waregem: allebei T2, elk met zijn eigen inbreng, de rechter- en de linkerhand van ervaren rot Francky Dury. Zondag komt Club Brugge naar de Gaverbeek, en dat blijft voor beiden nog altijd iets speciaals. “Maar het gaat om die drie punten, niet om ons”, klinkt het unisono.

  1. Anton Tanghe met Zulte Waregem meteen op... KVO: “Ander afscheid in gedachten, maar blij met transfer”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Anton Tanghe met Zulte Waregem meteen op... KVO: “Ander afscheid in gedachten, maar blij met transfer”

    Zondag begint voor Zulte Waregem de race richting promotie opnieuw. In de Oostendse Diaz Arena heeft Essevee nog een revanche te nemen voor de thuisnederlaag van begin november, maar de titelfavoriet wil vooral meteen de juiste toon zetten. Met Anton Tanghe en Ortwin De Wolf als aanwinsten onderstreepten ze aan de Gaverbeek de voorbije week hun intenties en ambities. Zeker voor Tanghe wordt de trip naar de kust, waar hij vier en een half jaar speelde, straks speciaal.
  2. Zulte Waregem na zeven jaar terug in Koning Boudewijnstadion, maar nu in diepe crisis met mes op de keel
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Zulte Waregem na zeven jaar terug in Koning Boudewijn­sta­di­on, maar nu in diepe crisis met mes op de keel

    Het was best een bewogen week in het Waregemse Regenboogpark, de sportsite in volle transitie waarvan de Elindus Arena het middelpunt vormt. De parkeertoren in aanbouw tussen Waregem Expo en het voetbalstadion krijgt stilaan vorm, en het is nu ook al duidelijk de esplanade aan de hoofdingang een pareltje wordt. Maar in de hele ontwikkeling van de omgeving van de Zuiderlaan is nooit rekening gehouden met een degradatie van Zulte Waregem en nog minder met een lang verblijf in het vagevuur van tweede klasse. Maar...