Francky Dury met zijn twee jonge assistenten. Simons: “Je kan als coach iets aanreiken. Maar de spelers beslissen zelf wat ze doen met die raadgevingen."
Volledig scherm
Francky Dury met zijn twee jonge assistenten. Simons: “Je kan als coach iets aanreiken. Maar de spelers beslissen zelf wat ze doen met die raadgevingen." © Photo News

Timmy Simons en Davy De fauw, jong bloed in de staf bij Zulte Waregem: “Je eigen filosofie volgen én jezelf blijven”

In twee seizoenen bij Club Brugge leerden Timmy Simons (43) en Davy De fauw (39) elkaar waarderen als ploegmaats en als voetbaldieren. Nu vormen ze een merkwaardig en sterk gehypet nieuw duo in de staf van Zulte Waregem: allebei T2, elk met zijn eigen inbreng, de rechter- en de linkerhand van ervaren rot Francky Dury. Zondag komt Club Brugge naar de Gaverbeek, en dat blijft voor beiden nog altijd iets speciaals. “Maar het gaat om die drie punten, niet om ons”, klinkt het unisono.

  1. Ruud Vormer en Zulte Waregem pakken driepunter op Patro: “Dit is weer een heel belangrijke uitzege, hoor”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Ruud Vormer en Zulte Waregem pakken driepunter op Patro: “Dit is weer een heel belangrij­ke uitzege, hoor”

    Door de zege van Beerschot zaterdag op Seraing en de achterstand van drie punten op de Antwerpenaars, trok Zulte Waregem zondagavond met de nodige druk naar Maasmechelen. Om er met een duidelijke, maar toch hard bevochten driepunter in de valies de bus op te stappen voor de lange terugrit. “We waren niet scherp in het begin, gelukkig konden we dat snel omdraaien”, concludeert Ruud Vormer tevreden. Zulte Waregem blijft koploper, al heeft coleider Beerschot een wedstrijd minder gespeeld.
  2. Alessandro Ciranni (Zulte Waregem) na oefenpot tegen Anderlecht: “Ik snakte naar nog eens 90 minuten”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Alessandro Ciranni (Zulte Waregem) na oefenpot tegen Anderlecht: “Ik snakte naar nog eens 90 minuten”

    In een druilerige Elindus Arena verloor Zulte Waregem vandaag met het kleinste verschil een oefenwedstrijd tegen Anderlecht (0-1). Vincent Euvrard miste vier titularissen en enkele vaste invallers, maar dit gaf hem de gelegenheid om even de breedte van zijn kern te testen. Zo kon Alessandro Ciranni, sinds de komst van Robbe Decostere gedoemd tot korte invalbeurten, zich nog eens ten volle uitleven. “Het is niet makkelijk, maar ik wil klaar zijn als de trainer me nodig heeft”, zegt de 27-jarige Limburger.