Zoektocht naar vermiste I C. (12) gaat door, familie doodongerust

 ©  Dirk Kerstens

I. C. werd voor het laatst gezien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. © rr

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail: I.  C. werd voor het laatst gezien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. 
Mortsel -

De zoektocht naar de 12-jarige I. C. , die sinds donderdagochtend vermist is, gaat onverminderd door. Zijn familie is doodongerust en in de wijde omgeving rond zijn woning worden affiches opgehangen, flyers uitgedeeld en bermen uitgekamd. De politie heeft het over een onrustwekkende verdwijning, maar gaat voorlopig niet uit van een misdrijf.

Dennis Van Damme

In de ouderlijke woning van I. , aan de Vredebaan in Mortsel, is het vrijdag een komen en gaan van familie en bezorgde kennissen. I. C. is intussen meer dan 24 uur vermist en de familie heeft geen oog dichtgedaan. De hele nacht hebben zij rondgereden in de buurt van Mortsel, Edegem en Wilrijk, in de hoop de jongeman te vinden.

Hij was donderdagochtend met de fiets naar zijn school vertrokken, het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege aan de Rombaut Keldermansstraat in Edegem, op zo’n twee kilometer van zijn woning. Volgens een tante hebben zijn medeleerlingen hem daar nog gezien, maar daarna is I. verder gefietst. Op camerabeelden is hij om 8.18 uur te zien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Hij fietst op dat moment richting het centrum van Wilrijk. Sindsdien ontbreekt elk spoor. I. was zijn gsm thuis vergeten, die is nu in handen van de politie.

Raadsel

Volgens een tante is het één groot raadsel waarom I. met zijn fiets op pad trok. “We hebben niets vernomen van eventuele problemen op school”, zegt ze. “Daar kennen ze hem als vrolijk en vriendelijk. Ook thuis is er niets bijzonders gebeurd. Hij is nog nooit zomaar vertrokken. Ook waarom hij richting Wilrijk is vertrokken is ons onduidelijk, al werkt zijn mama wel in de buurt van het tankstation waar hij laatst is gezien.”

Het onderzoek naar de onrustwekkende verdwijning is in handen van de lokale politiezone Minos. Die zoekt onverminderd voort naar de jongeman, maar plant voorlopig geen gerichte zoekacties in parken of forten. “We gaan ervan uit dat hij nog steeds mobiel is”, zegt commissaris Johan Wonnink. “Er zijn op dit moment geen aanwijzingen van een misdrijf of een tussenkomst van derden.” In samenspraak met de Cel Vermiste Personen van de federale politie wordt nu bekeken welke verdere stappen kunnen worden ondernomen.

Intussen kammen familieleden en kennissen nog steeds de wijde omgeving rond zijn woning uit en er staat om 17 uur ook een massale zoekactie gepland. Ook zijn school verspreidt flyers.

I. C. werd voor het laatst gezien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. ©  rr

Blauw-zwarte rugzak

Wie I. ziet, wordt met aandrang gevraagd om de politie te contacteren. Hij rijdt op een blauw-grijze mountainbike met spatborden en een beige zadel van het merk Scott en het type ‘Sub Comfort 20 Men’. Hij draagt een zwarte fietshelm en is 1,62 meter groot. Hij heeft bruin golvend haar en draagt een metaalkleurige bril.

Hij draagt een marineblauwe regenjas met twee horizontale okerkleurige strepen vooraan met daartussen een witte streep. Hij heeft ook witte sneakers aan en draagt een blauw-zwarte rugzak van het merk Eastpak.

Hebt u informatie? Bel dan gratis de politie op 0800/30.300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

I. rijdt met een fiets van het merk Scott. © rr

 © Child Focus

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen