BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bradley Wiggins: “Wout van Aert kon deze Tour de France winnen”

Tour de FranceWout van Aert maakt indruk met zijn klimcapaciteiten in de Tour de France. Dag ziet ook Bradley Wiggins, die in zijn dagelijkse podcast vol lof was over de Belg.

15 reacties

  • Guy Fonck

    4 jaar geleden
    De eerste voorwaarde om de Tour niet te winnen is om er niet in te geloven. Dat is natuurlijk de typische 'aert' der Belgen. Het wattage/kg verhaal helpt daarbij. Dat er zoiets bestaat als bloedvorm en standaarddeviatie is bijkomstig... Bernal en andere klimmers mét 'perfecte waarden' murw rijden in het gebergte is bijkomstig..Dus ja, dit jaar had het er qua vorm ingezeten om zijn kopman te overstijgen maar dat was niet het plan. Deze TDF editie had het er écht wel ingezeten, maar
  • Thomas Bruyninckx

    4 jaar geleden
    Van aert is een klassiek renner. Zal de tour nooit winnen. Tijdritten,klassiekers winnen zal hij genoeg.
  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    Omdat Wout 10 kilogram meer weegt dan echte klimmers moet hij hogere wattages trappen om aan dezelfde wattage per kilogram lichaamsgewicht te komen en even snel vooruit te gaan. Dat kun je misschien een half uur volhouden maar op de duur kan je dat niet houden en dat weet Wout beter dan wie ook. Vijf aankomsten bergop waar volop gekoerst wordt tussen de groten en hij staat op 10 minuten. Anders beste klassieke renner ter wereld momenteel.
  • Kato De Cock

    4 jaar geleden
    Als hij al de Tour zou kunnen winnen, had het dit jaar geweest. Nu hij nog klimcapaciteit heeft én in supervorm is... Wanneer hij zich meer op het klassieke werk zal toeleggen, zal zijn klimcapaciteit afbotten en dat krijgt hij niet meer terug. Evenals de vorm die zijn tekorten in het klimwerk wegwerken.
  • Johan Maddens

    4 jaar geleden
    Ik ben echter benieuwd in het hoog gebergte tot wat Wout in staat zou zijn , moest hij al dit ploegwerk niet moeten opknappen ! Ik sta er zeer versteld van in deze Tour welke namen hij hier allemaal gelost heeft toen hij telkens aan de kop beukte !