Kabouter Lui moet winterslaap opgeven: Plopsaland voortaan het hele jaar door open

Mayaland zal vanaf november elke dag open zijn. © Plopsa

De Panne -

De moed zakt kabouter Lui wellicht in de schoenen, want vanaf dit jaar is zijn traditionele winterslaapje voorgoed verleden tijd: Plopsaland maakt namelijk komaf met de winterbreak en opent voortaan 365 dagen per jaar de deuren.

Saskia Meysman

Jarenlang eindigde het Plopsa-seizoen op de laatste dag van de kerstvakantie en opende het park weer de deuren vanaf de paasvakantie. Plopsaland zal vanaf nu ook na de kerstvakantie open blijven, tijdens de weekends van januari, februari en maart, en gedurende de volledige krokusvakantie.

Mayaland, de grote indoorzone van het park, blijft vanaf 9 november zelfs elke dag open. “De winters worden zachter en een pretparkbezoek is dus niet langer seizoensgebonden”, vertelt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. “Meer en meer mensen vinden ook in de herfst- en eindejaarsperiode hun weg naar het park.”

Jobstudenten en flexijobbers gezocht

Bovendien opent het Plopsa Hotel eind oktober de deuren. “Het ideale moment dus om ervoor te zorgen dat bezoekers, abonnees en hotelgasten permanent in het park terechtkunnen. Net zoals dat nu al het geval is in Plopsaqua.”

Plopsa is trouwens dringend op zoek naar vijfhonderd jobstudenten voor het komende najaar én volgend voorjaar. “Het gaat niet alleen om attractiebedieners en kassamedewerkers maar ook om restaurant- en winkelmedewerkers”, aldus Van den Kerkhof. “We zoeken ook nog honderd extra flexijobbers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen