Dr. Hans Kluge.
Volledig scherm
Dr. Hans Kluge. © AP

Hans Kluge (WHO) over situatie in België: “Ik ben optimistischer dan in februari, maar we moeten er vroeg genoeg bij zijn”

Hans Kluge, de Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zegt minder ongerust te zijn over de stijging van het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land dan bij de uitbraak van het virus in februari. Maar hij maant ook aan tot handelen. “Waarom zouden we het risico nemen om te wachten en om opnieuw in een situatie terecht te komen waarbij een nationale lockdown nodig is?”, reageert hij in Terzake op Canvas.

58 reacties

  • Wiske Melis

    4 jaar geleden
    De mensen geloven alleen wat het beste in hun foute gedachtengang past ! De uitleg van 1 viroloog die de zienswijze van de andere in twijfel trekt ! Hoe dan ook als de cijfers blijven stijgen ondanks de maatregelen is daar maar 1 oorzaak van en dat is dat er mensen zijn die het nog steeds niet zo nauw nemen met de regels ! Niet moeilijk dan dat de cijfers stijgen ! Als je op sommige plaatsen met een mondmasker passeert worden er mensen bespuugd ! Gewone burgers !
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    We mogen gecontroleerd blijven sterven aan covid19, zolang de ziekenhuizen niet overbevolkt geraken. Het is nu wel duidelijk dat China de handelsoorlog gewonnen heeft met het uitzetten van dit virus. In China zijn er geen besmettingen meer en de economie draait er op volle toeren. De rest van de wereld ligt nog steeds aan de infuus.
  • Danny Bottelier

    4 jaar geleden
    In februari dachten de heren bij de WHO dat het slechts een griepje was.
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Als je de grootte van het virus bekijkt en de gaten in de vezels van de maskers, dan weet je dat het allemaal bs is, ter vergelijking: op schaal van 5 cm voor het virus zijn de gaten 487 meter groot, wat houd dat dan tegen= niks.
  • Marc Van Nueten

    4 jaar geleden
    @Veerle De Cock , zo is het , ze dulden geen kritiek of tegenspraak over hun lucratief handeltje, hun zaakjes gaan goed en ze willen dat zo houden