ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

In dit Nederlandse bedrijf mag je onbereikbaar zijn, kan je onbeperkt verlof nemen en wordt zelfs sabbatical betaald

Het Nederlandse verzekeringsbedrijf Aegon heeft deze week een nieuwe cao afgesloten voor zijn werknemers. Iedereen krijgt er voortaan het recht om op bepaalde momenten onbereikbaar te zijn, er start een pilootproject rond het opnemen van onbeperkt verlof en wie een sabbatical neemt, zal voor een deel doorbetaald worden.

5 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Zoals het spreekwoord zegt,minder is meer. Zoals met sport,op tijd rust nemen verhoogt de prestaties.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Misschien wel een normale evolutie. Nu zijn het nog politici en hun wirwar van besturen die parasiteren op de samenleving. Maar in een volgende fase van de kapitalistische neoliberale samenleving is dat misschien ook weg gelegd voor grote bedrijven. Eerst banken en verzekeringsinstellingen. En nog later ook multinationals.
  • Raymond Van Dooren

    4 jaar geleden
    Ze bestaan dan toch echt! Bedrijven die inzien dat het leven meer is dan alleen werken en altijd bereikbaar zijn voor de baas. En zie, de Klanttevredenheid gaat omhoog, medewerkers zijn gelukkiger en uit onderzoeken van Scandinavische bedrijven bleek zelfs dat de productiviteit per medewerker hoger lag dan voorheen. En een soortgelijk systeem kan in elke sector worden geïmplementeerd áls men mensen niet meer wil zien als “human capital to gain more profit”.
  • Jacques Mertens

    4 jaar geleden
    Vage tijdsregistraties zijn een mes dat aan twee kanten snijdt. De vaste uren vallen weg, waardoor de werkdruk juist kan toenemen. Als de grens tussen privé en werk vervaagt is er meer kans op burn-out.
  • Judith de Jong

    4 jaar geleden
    Het recht op onbereikbaar te zijn als je niet aan het werk bent... Wauw, wat een recht. Lijkt me redelijk logisch.