Rutte eerder vandaag tijdens een persconferentie na afloop van de Nederlandse ministerraad.
Volledig scherm
Rutte eerder vandaag tijdens een persconferentie na afloop van de Nederlandse ministerraad. © ANP

Nederland verscherpt coronamaatregelen in zwaarst getroffen regio’s

UPDATEIn zes regio’s van Nederland waar het aantal coronabesmettingen het hardst oploopt, worden de maatregelen tegen de verspreiding van het virus aangescherpt. Dat deelde de Nederlandse premier Mark Rutte vrijdag samen met zorgminister Hugo de Jonge mee tijdens een persconferentie. Bij onze noorderburen werden de voorbije 24 uur immers 1.977 nieuwe besmettingen vastgesteld, het hoogste aantal tot dusver. Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat de regering zelfs hardere  maatregelen moet nemen in de strijd tegen corona, aldus een peiling van nieuwsprogramma Hart Van Nederland.

11 reacties

  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    @dhr Strik : gemakkelijk om de schuld bij anderen te leggen. Feit is dat de Nederlanders het slim gespeeld hebben, de economische belangen primeerden op de gezondheid. Nu dat het toeristisch hoogseizoen voorbij is piekt het virus plots ook in Nederland, daarvoor was enkel de economie van tel.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Die mondmaskers zijn ook niet zaligmakend, hè. In ons land worden ze massaal gedragen en zoveel beter is het hier nu ook niet gesteld met de toename van besmettingen. We zijn de kaap van 1000 ook al voorbij.
  • Ernie Dekens

    4 jaar geleden
    Mag ik Dhr. Strik erop wijzen dan ik onlangs nog in Goes, Middelburg en Zierikzee was en dat ik daar praktisch niemand met een mondmasker ben tegengekomen. Niet in de winkels en ook niet op de markt. Zelfs de obers in restaurants en op terrasjes hadden geen mondmasker op. Of waren dat dan ook allemaal Belgen of Duitsers. Als iedereen een beetje zijn gezond verstand gebruikt en niet de grote menigte gaat opzoeken dan zal het al een heel stuk beter gaan.
  • Koen Van kerkhof

    4 jaar geleden
    Met dank aan de massale Belgische en duitse toeristen die zich totaal niet aan de nederlandse corona regels hielden, en geen mondkapjes droegen en geen 1,5m afstand hielden. En nou mogen mensen uit zuid holland en noord holland in principe belgie niet in.
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Inderdaad Ward, de politici in Nederland panikeren niet maar intensivisten, anesthesisten, virologen en epidemiologen des te meer. Want het zijn zij die tot het uiterste moeten gaan als gevolg van de beslissingen van diezelfde politici.