.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AFP/Photo News

Premier De Croo of Premier Magnette? Dit weekend valt (hoogstwaarschijnlijk) de beslissing

Wie wordt de premier van de Vivaldi-coalitie? Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) zitten in poleposition om de Wetstraat 16 binnen te halen. Koen Geens (CD&V) en Sophie Wilmès (MR) volgen op grote afstand. De komende 48 uur zullen alvast heel wat (inhoudelijke) knopen doorgehakt moeten worden. 

184 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    VLD, MR en CD&V zijn rechtse liberale partijen, Philip Van Langenhove. En sp.a is paars besmet en blijven salonsocialisten. Groen weet zelfs niet eens of ze nu liberaal of sociaaldemocratisch zijn. Daar zit wat van alles in. Dat zie je meteen aan het programma. De afbraak van de Zweedse coalitie en indirecte belastingen blijven integraal behouden en wat sterk afgezwakte sociale maatregelen uitgesmeerd in de tijd en als de begroting het toelaat.
  • Gerard Teeuws

    4 jaar geleden
    De Croo zal het zijn. Zal ook beladen worden met al de zonden van Israël. Het volk heeft er niet voor gekozen. Al de Vlaamse ministers komen uit de verliezende klas. Democratie is de naam.
  • Philip Van Langenhove

    4 jaar geleden
    De middenklasse van Vlaanderen zal bakken belastingen over zich heen krijgen door deze linkse regering. Hou u allemaal maar vast...aan de takken van de bomen. VLD en CD&V , de schaamte voorbij ! Heel Vlaanderen kijkt er naar en gelooft dit niet...!
  • johan lanoot

    4 jaar geleden
    Als het Magnette wordt, dan hebben we 4 franstalige premiers op een rij: Di Rupo, Michel, Wilmès en Magnette. Niet slecht voor een land waar de franstaligen in de minderheid zijn en de armere regio zijn.
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat het Magnette wordt...in de hoop een socialer beleid te krijgen... (heeft niks met Vlamingen of Walen te maken - het gaat hier over België). In elk geval hoop ik dat de kelk aan Geens voorbij gaat!