VTM Nieuws-journalist Kenneth Dée
Volledig scherm
PREMIUM
VTM Nieuws-journalist Kenneth Dée © Photo News/Tim Dirven

Hoe werkt ‘Coronalert’? Onze techexpert Kenneth Dée kon de corona-app al installeren

‘Coronalert’, de app die uw contacten verwittigt wanneer u met het coronavirus bent besmet, wordt vanaf vandaag bij 10.000 Belgen uitgebreid getest. Als alles goed gaat, is hij eind deze maand voor iedereen beschikbaar. Hoe werkt de app precies? Is onze privacy wel beschermd? En hoe gebruiksvriendelijk is hij? Cryptograaf Bart Preneel (KU Leuven), de architect van ‘Coronalert’, en VTM Nieuws-journalist Kenneth Dée, die de app al kon installeren, leggen uit.

10 reacties

  • guy muis

    3 jaar geleden
    op de iphone 6PLUS  kan ik de app niet installeren
  • Bram Depaepe

    4 jaar geleden
    Hoe kan de app. De afstand van 1,5m bepalen? Het bereik van Bluetooth is iets van 10 meter. (Als er geen locatie gegevens worden gebruikt?)
  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    De personen die de regels aan hun laars lappen installeren deze app niet. Dit kan enkel werken als iedereen een smartphone heeft en als iedereen de app installeert, dus als de app verplicht zou worden en dat is niet wettelijk. Het is weer eens een maat voor niets.
  • Freddy De Vos

    4 jaar geleden
    Al dat gezever! We moeten allemaal ons best doen om de ziekte niet te verspreiden. Maar anderzijds worden de regels steeds onduidelijker, pretparken zijn weer open, dit weekend is het zelfs kermis en daarnaast zijn er ook duizenden mensen die op vakantie gaan of zijn geweest. Dus wat maakt het nog uit?
  • Kevin van Goethem

    4 jaar geleden
    Hoe het werkt weet ik niet. Maar op mijn gsm zal het nooit werken. Komt er namelijk nooit op.