AFP
Volledig scherm
© AFP

Marc Van Ranst wil systeem naar Iers model met verschillende fases en maatregelen

Viroloog Marc Van Ranst pleit er op Twitter voor dat ons land een voorbeeld neemt aan Ierland: daar wordt de coronapandemie aangepakt met een systeem met verschillende fasen en daarbij behorende maatregelen. Als we dat systeem nu ook zouden hanteren, dan zouden we - afgaand op de huidige cijfers - in fase 3 zitten, legt hij uit op Twitter.

45 reacties

  • Guy Debusschere

    4 jaar geleden
    In het land der rijken zijn de lobbyisten koning. De rijken moeten rijk blijven of rijker worden en daarom moet er gewerkt worden. Scholen open omwille van het onderwijs? Omwille van het feit dat die gasten elkaar missen? Omwille van het gebrek aan sociaal contact? Omdat het niet erg is als die jongeren besmet geraken want ze worden er toch niet ziek van? Let maar op, volgende week na de veiligheidsraad. Lockdown in aantocht maar het zal een speciale zijn.
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Wim Goossens: antistoffen verdwijnen na een paar maanden uit het bloed, andere verdedigingssystemen blijven actief. Als enkele maanden geleden 6-8% van de onderzochte stalen antistoffen toonden, en nu is dat nog steeds het geval, dan zegt dit alleen dat de epidemie stabiel evolueert en dat er nu niet zoveel meer zieken zijn dan toen.
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Van Ranst heeft weeral overschot van gelijk: met zijn kennis en door te kijken en te evalueren hoe anderen het doen, komen we aan de beste oplossing. Maar, Mr. Van Ranst, het probleem is dat je je maatregelen en de regelmatige wijzigingen moet uitleggen aan HEEL de bevolking, ook het dommere gedeelte en het deel dat zich laat leiden door eigen goestingskes. En zo zijn er in Vlaanderen heel veel.
  • Eduard De Meirsman

    4 jaar geleden
    Beste MVR-criticasters, JA ! MVR vergiste zich in de beginfase v/d epidemie met uitspraken als 'griepje en mondmaskers-niet-nodig'. Jullie kunnen hem echter niet beschuldigen van lafheid of intellectuele oneerlijkheid. Hij stuurde zijn adviezen als wetenschapper consequent bij op basis van voortschrijdend inzicht. De oorzaak v/h hemeltergend amateurisme, de rabiate blindheid voor de feiten bij een deel van de bevolking, ... zoeken we beter bij het destructieve egocentrisme in ieder van ons.
  • Jan Roegiers

    4 jaar geleden
    Waarom altijd afkijken van de anderen. Als die fouten maken maakt u ze ook. Word zelfstandig en creëer iets waarvan je de fouten uit gebannen hebt.