Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Nieuw containersysteem Antwerpse haven moet drugssmokkel bemoeilijken

Met een nieuw digitaal systeem voor het containertransport wil de Antwerpse haven de drugssmokkel afremmen. De aan containers gelinkte en fraudegevoelige pincodes worden vervangen door een unieke digitale sleutel die enkel bij de vervoerder bekend zal zijn. Dat schrijft Gazet van Antwerpen zaterdag.

4 reacties

  • Ronny Severeyns

    4 jaar geleden
    Legaliseren = controleren. Enkel op die manier maak je komaf met de georganiseerde misdaad die er achter zit. De kartels zullen zich met wat anders moeten bezig houden, en alles is qua inhoud, gezondheid, verkoop, en gebruik onder controle door de overheid. Hef er maar belastingen op. Dat doen ze met sigaretten en alcohol ook.
  • jacobs rudy

    4 jaar geleden
    er zullen er steeds zijn die het wel weten, zeker die van hogerhand,en die aan de touwtjes mogen trekken.
  • Ferdi Wuytack

    4 jaar geleden
    Menselijke tussenkomst, hoe minimaal ook, blijft een zwak punt. Direct scan op de containerbrug tijdens het lossen , verdachte containers automatisch in afzondering plaatsen voor douaneinspectie.
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Als het door de mens ontwikkeld is kan het door de mens omzeild worden en vermits er in de drugwereld gigantische bedragen verdiend worden kunnen ze de beste hackers financieren om voor hen een oplossing te vinden. de enige manier om het transport langs hier te stoppen is het volk dat er in handelt achter de tralies zetten.