Beeld ter illustratie. Het tijdelijke testdorp op Brussels Airport.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Het tijdelijke testdorp op Brussels Airport. © BELGA

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen: gemiddeld 1.071 per dag, maandag zelfs 1.717

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag heeft de grens van 1.000 overschreden. Tussen 9 en 15 september steeg het aantal nieuwe gevallen met 77 procent naar 1.071,1 per dag. Dat blijkt zaterdagochtend uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

40 reacties

  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Halve waarheden en hele leugens die ze ons wederom vertellen. Een corona besmetting is nog geen covid 19 besmetting. Alles is goed om de verplichte vaccinatie van de WHO zijn grootste donateur er door te krijgen. Kassa, kassa, kassa.
  • saar Caron

    4 jaar geleden
    Jaja veel besmetting maar de percentages van sterfte? Valt best mee met andere onderzochte cijfers. Alleen al veel doden door nonchalante september automobilisten. Door Lock down vergeten wat opletten is zeker?
  • Willy Masson

    4 jaar geleden
    De fameuze betoging in Brussel kost toch ook geen kwaad en nu moet de knip erop ? Ik denk het niet.
  • Frank Marynissen

    4 jaar geleden
    Vrijdagavond ,gebeurtenis universiteit Antwerpen centrum. Een 100 tal studenten ,toekomstige bestuurders van het land. tegen elkaar geplakt
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Ik 60-plusser snap het allemaal niet goed meer. Ben afgelopen maand 2 keer teruggekeerd uit rood gebied. 2 maal plichtsbewust PLF correct ingevoerd, bevestiging van gekregen en verder niks meer. Contact genomen met een huisarts die mededeelde dat ik gewoon wat voorzichtig moest zijn in mijn contacten. Moet men aangesloten zijn bij bepaalde mutualiteit, politieke partij of iemand met een lange arm kennen voor test? Als zij er hun voeten aan vegen kan ik ook begrijpen dat de massa foert zegt.