Francky Dury heeft een plannetje klaar: "Club is een dominante ploeg die het gewoon is om te spelen tegen ploegen die vanuit de organisatie voetballen."
Volledig scherm
Francky Dury heeft een plannetje klaar: "Club is een dominante ploeg die het gewoon is om te spelen tegen ploegen die vanuit de organisatie voetballen." © BELGA

Francky Dury (Zulte Waregem) kent verschil tussen Club en Charleroi: “Brugge zal meer initiatief nemen”

Vorig weekend werd Zulte Waregem erop gelegd door het uitgekookte Charleroi, dat met scherp countervoetbal 15 op 15 haalde en gisterenavond dat perfecte rapport tot 18 op 18 aandikte tegen Beerschot. Dit weekend krijgt Essevee zelf een nieuwe thuismatch voorgezet, nu tegen Club Brugge. “Het zal anders zijn tegen Club”, voorspelt Francky Dury. “Club zal gewoontegetrouw meer initiatief nemen.”

  1. Ablo Traoré, guitige gangmaker van Zulte Waregem: “Jelle mag best boos worden op mij, want ik wil bijleren”
    PREMIUM
    Voetbal challenger pro league

    Ablo Traoré, guitige gangmaker van Zulte Waregem: “Jelle mag best boos worden op mij, want ik wil bijleren”

    Door een volwassen, klinische zege in Beveren dook Zulte Waregem twee weken geleden met een goed gevoel de interlandbreak in. Abdoulaye Traoré, zeg maar Ablo, was er met het openingsdoelpunt en de assist voor nummer twee de grote gangmaker van het Essevee-feestje. Maar de uitblinker haalde zich evenzeer, wegens verkeerde keuzes, de banbliksems van zijn maats in de aanval op de hals. “Voor mij was dat echter totaal geen issue”, ontkracht coach Vincent Euvrard elke zweem van tweedracht in zijn kleedkamer.
  2. 
Ortwin De Wolf (Zulte Waregem) wil tegen Jong Genk wat rechtzetten: “Niet het debuut waar je van droomt”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Ortwin De Wolf (Zulte Waregem) wil tegen Jong Genk wat rechtzet­ten: “Niet het debuut waar je van droomt”

    Zondag worden de messen geslepen aan de Gaverbeek. Zulte Waregem is vorig weekend dramatisch aan de terugronde begonnen met een nederlaag in de slotminuut op KV Oostende, maar wil tegen Jong Genk orde op zaken stellen. “Je wil als nieuwkomer natuurlijk liever niet met een nederlaag debuteren, maar gedane zaken nemen geen keer”, is de nieuwe doelman Ortwin De Wolf gebrand op een revanche.