n de Thaise hoofdstad Bangkok zijn duizenden studenten de straat op gegaan om te demonstreren tegen de conservatieve regering.
Volledig scherm
n de Thaise hoofdstad Bangkok zijn duizenden studenten de straat op gegaan om te demonstreren tegen de conservatieve regering. © AFP

Duizenden Thaise studenten demonstreren in Bangkok tegen conservatieve regering

In de Thaise hoofdstad Bangkok zijn duizenden studenten de straat op gegaan om te demonstreren tegen de conservatieve regering. Volgens de politie zijn er zeker 5.000 betogers op de been. De betogers eisen het einde van de “intimidatie” van politieke tegenstanders, de ontbinding van het parlement met het aftreden van minister-president Prayut Chan-O-Cha en de herziening van de grondwet van 2017, opgesteld tijdens de junta en te gunstig geacht voor het leger.

1 reactie

  • Jonathan Dekeyser

    4 jaar geleden
    Ik leef in Thailand en ben uiterst voorzichtig in het opperen van kritiek over de monarchie. Jullie klagen over de politieke corruptie in eigen land. Hier wordt alles gestuurd vanuit de militaire elite op aansturen van de Thaise koning. In alle rangen van het politiek bestuur zitten hooggeplaatse militaire officieren. Ik hoop alvast nit op dezelfde problemen als in Hongkong.