©  Photo News

Anderlecht boekt eenvoudige zege bij Waasland-Beveren

Anderlecht heeft zaterdag de voetbalavond in de Jupiler Pro League afgesloten met een makkelijke 2-4 zege bij Waasland-Beveren. Paars-wit klimt door de zege naar voorlopige derde plaats, met twaalf punten. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met slechts drie punten.

Het duel op de Freethiel kon niet beter beginnen voor de Brusselaars. Trebel kon na drie minuten van binnen de zestien aanleggen. Zonder enige druk schoot de Fransman de 0-1 knap in de bovenhoek. Anderlecht domineerde en na twintig minuten trapte Doku in de rebound de 0-2 tegen de netten. Jackers had eerst Nmecha al van een doelpunt gehouden. De Duitser toonde zich verder niet enkel in positieve zin. Hij leek na twaalf minuten, na een duidelijke schwalbe, een strafschop te versieren, maar de VAR voorkwam het onrecht. Op slag van rust kwam er wel een elfmeter, na een fout van Khammas op Murillo. Nmecha zette zich achter de bal, maar trapte naast.

Paars-wit kon zich de gemiste kansen wel permitteren, want Waasland-Beveren was niet in staat tegen te prikken. Ook na rust bleef Anderlecht makkelijk overeind. Heymans trapte vijf minuten na rust de eerste grote kans van de thuisploeg over, waarna Verschaeren (55.) op de counter de bezoekers op 0-3 bracht. Voor Yari Verschaeren was het pas zijn eerste basisplaats dit seizoen.

Op het uur kreeg Anderlecht opnieuw een penalty na een fout van Jackers op Nmecha. De Duitse spits ging opnieuw achter de bal staan, maar scoorde ditmaal wel.

Nadien haalde Anderlecht de voet van het gaspedaal. Sula profiteerde nog van defensief geklungel van Vranjes en scoorde de 1-4. Daan Heymans, met zijn vijfde van het seizoen al, legde de eindstand twee minuten voor tijd vast op 2-4. Hij blijft daarmee gedeeld topschutter in de Jupiler Pro League.