Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benoit De Freine

OVERZICHT. “Van eind mei geleden dat we meer dan 50 nieuwe ziekenhuisopnames op één dag zagen”

CORONAVIRUSHet gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag in ons land blijft verder stijgen. Tussen 10 en 16 september kwamen er gemiddeld 1.107 besmettingen per dag bij, een stijging met 65 procent vergeleken met de voorgaande periode van zeven dagen. Dat blijkt uit de gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. België heeft intussen de kaap van 100.000 besmettingen met het coronavirus overschreden. 

72 reacties

  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Graag zou ik eens de totale opnames per dag weten in de hospitalen van alle zieken in België , dan zou men vergelijkings materiaal hebben om de corona opnames te evalueren t.o.v. corona . Nu licht men er telkens een groep uit en dat geeft een vertekend beeld . Er sterven jaarlijks 15000 mensen door te roken in België, dat zijn 41 mensen per dag ,waarom horen we dat niet elke dag in het nieuws ?
  • Bernard Deplacie

    4 jaar geleden
    Het is een weerkerend fenomeen diegenen die roepen dat zij de regels volgen en de anderen niet en dat zij aldus de oorzaak zijn. Blijkt dat nagenoeg iedereen deze volgt. Aldus zoeken mensen slachtoffers en missen mondmaskers hun effectiviteit. Airco en ventilatie zal wel grotere rol spelen. Plus besmettingen is nog niet ziek. 400 opnames op 38000 ziekenbedden valt mee.
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Wel fijn om deze reacties te lezen. Je weet gelijk waarom we waarschuwingen, zoals niet drinken op een bus bleekwater moeten zetten.
  • Gerrit Malego

    4 jaar geleden
    Groot aandeel zit bij de jeugd momenteel. En omdat virologen overal roepen dat kinderen en jongeren er niet veel of geen last van hebben, trekken ze zich ook niet te hard veel aan van de regeltjes, en organiseren ze illegale feestjes, staan ze buiten school lekker samen te troepen, enz. Probleem nu is wel dat er bij alle leeftijdsgroepen zware neurologische defecten vastgesteld worden door covid, zelfs bij diegenen die niet wisten dat ze covid hadden. Belooft leuk te worden dus ...
  • Hans Roesbeke

    4 jaar geleden
    Verbazingwekkend hoeveel "specialisten" er in ons landje wonen. Op enkele maanden tijd is iedereen hier plotseling expert, of ze nu zonder dt-fouten kunnen schrijven of niet. De échte experten, zij die écht weten hoe de vork in de steel zit, zij die het best geplaatst zijn om het beste advies te geven in het belang van iedereen, uitgerekend zij worden door al die simpele zielen hier idioten genoemd. Arm Vlaanderen!