Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vakbond: “Belgisch leger goed op weg een spookleger te worden”

Steeds meer ervaren militairen tussen 30 en 40 jaar vertrekken uit het leger "omdat ze de miserie binnen Defensie beu zijn". Dat klaagt vakbondsvoorzitter Yves Huwaert (ACMP) aan in De Zondag.

114 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Onze politici mogen ook in dit dossier eens in eigen borst kijken. Defensie is nog nooit een topprioriteit geweest. Als men ook weet dat de militair, die vaak dezelfde functie uitoefent als een politieman, minder verdient voor hetzelfde werk, moet men niet versteld staan dat er weinig instroom is. De grote vroegtijdige uitstroom zegt veel over de sfeer op de werkvloer: teveel bazen die elk een zegje willen doen en zichzelf profileren om te kunnen promoveren. De omgekeerde piramide bestaat écht!
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Het is absurd dat ieder land(je) een eigen leger heeft met eigen landmacht, eigen zeemacht, eigen luchtmacht en eigen generale stafen. Is het echt niet mogelijk om met gelijkgestemde landen een gezamelijk leger op te richten?
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Voer de dienstplicht terug in. Dat is een goed voorbeeld . Zeker voor sommige rot verwende mama kindjes , die zelfs op hun 18 hun bed nog niet kunnen opdekken, of hun schoenveters kunnen knopen . Terug invoeren , zo snel mogelijk.
  • indra van der linden

    4 jaar geleden
    Misschien leeftijdsgrens wat verhogen voor mensen die mogen instappen in het leger.. De middenmoot vertrekt maar er kan geen middenmoot starten dusja.. Das volk tekort hebben he!
  • senn van der vliet

    4 jaar geleden
    Ironisch eigenlijk, wat als dit zou gebeuren ik de zorgsector, zou er dan snel gehandeld worden?