Vakantiegangers op de 'Autoroute du soleil' (Archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Vakantiegangers op de 'Autoroute du soleil' (Archiefbeeld ter illustratie). © belga

Een op de drie Vlamingen ging deze zomer op vakantie naar het buitenland

ReizenDe voorbije zomer gingen 5 op de 10 Vlamingen langer dan vier nachten op vakantie: 3 op de 10 deden dat in het buitenland, en 2 op de 10 bleven in eigen land. Dat blijkt uit een online bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB begin september bij meer dan 6.000 Vlamingen over hoe zij de zomervakantie beleefd hebben.

24 reacties

  • charel van houteghem

    4 jaar geleden
    Blijkbaar hebben de toeristen de boodschap BLIJF IN U KOT nog niet begrepen.
  • Monique Daele

    4 jaar geleden
    Daele Monique,ik heb zo een vermoeden dat wij Belgen het virus Corona uitvoerden naar Spanje.Frankrijk.Iedere dag andere uitvluchten.Horeca, scholen, samenscholing.Voetbal en15.000man in Oostende geen problemen.Alles dan maar open gooien en zien wie er gezond verstand heeft.
  • MYRTHE PASS

    4 jaar geleden
    Dit zijn er in deze tijd van een Corona-crisis nog altijd veel te veel die op reis in het buitenland gingen en dan brengen ze het virus nog extra ons land binnen, waardoor wij ongevraagd in quarantaine moeten omdat we één van hen tegen kwamen.
  • Michel Werbrouck

    4 jaar geleden
    Waarvoor zouden wij ons moeten schamen ? Ik werk alle dagen en heb met ongeveer 80 man contact incl buitenlandse chauffeurs. Een redelijk hoog risico dus. Woensdag vertrekken we naar ons appartement in Turkije. Daar heb ik zo goed al geen contact tijdens de dag. In de avond enkel met een paar belgen en met mondmasker. Risico is dus enorm laag. En daar zou ik mij moeten voor schamen ? Niemand die mij zegt dat ik mij moet schamen omdat ik moet verder werken ! Gezond verstand is de enige remedie !!
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Blijkbaar zijn er mensen die wel een heel groot kot hebben als je daarin met de wagen kan rijden. Sommigen kunnen er zelfs in vliegen. Ja mevr. De Block, van blijf in uw kot gesproken !