AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Marc Van Ranst pleit voor Iers model met verschillende fases en maatregelen: hoe werkt het?

In Ierland hebben ze niet alleen gezellige pubs, sappige steaks en U2, maar volgens viroloog Marc Van Ranst ook heldere spelregels die ons zouden helpen in de strijd tegen corona. Het Iers model telt vijf kleuren die - afhankelijk van hoe het virus woekert - telkens duidelijk omschrijven wat er kan en wat niet (meer). Copy-pasten dan maar?

29 reacties

  • christof De Schoenmacker

    4 jaar geleden
    Dit model is volstrekt duidelijk. Het probleem is dat een deel van de Belgen steeds vindt dat hij zich niet moet houden aan bepaalde regels. En wat mij betreft staat Mrv zijn kennis niet ter discussie. Dat hij veel in de media komt was nooit een probleem tot hij zou spreken op PvdA congres. Dan was hij ineens een slecht mens. De wetenschap krijgt steeds meer inzicht in het virus dus dat er dan wijzigingen komen is volstrekt normaal.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Om dit model te organiseren en te implementeren is niet alleen onze regering maar ook een goed deel van de burgers niet van goede will en inzicht. Sommigen zijn er ook niet slim genoeg. Jammer genoeg!
  • Luc Heymans

    4 jaar geleden
    Ik woon in Ierland De pubs zijn hier gesloten sinds maart. Vandaag zijn ze voor het eerst terug open. Behave Dublin die zijn in fast 3. Ook hier gaan de besmettingen omhoog. Gisteren 400 en met minder inwoners dan Belgie. Ik denk dus dat we hier slechter doen dan Belgie.
  • ghislain lefever

    4 jaar geleden
    We waren beter Zweden gevolgd. Groepsmmuniteit werkt, zie de recente cijfers. Dat gaat hij nooit toegeven!
  • Jean-Paul Hoornaert

    4 jaar geleden
    Van Ranst moet in de politiek gaan daar is zijn plaats alle dagen veranderen van ideeën