Direct naar artikelinhoud
Formatie

Georges-Louis Bouchez: ‘Sophie Wilmès wordt premier van de volgende regering, daar ben ik zeker van’

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.Beeld BELGA

In een interview met Humo laat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zijn licht schijnen over de afgelopen maanden vol politieke impasse en de nakende regeringsvorming. ‘Sophie Wilmès wordt premier van de volgende regering, daar ben ik zeker van’, klinkt het vol zelfvertrouwen.

Het vraagstuk in de Vivaldi-coalitie is wie de Wetstraat 16 mag betrekken en maandag door copreformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) naar voor wordt geschoven als formateur. MR-voorzitter George-Louis Bouchez geeft onomwonden het antwoord in Humo: “Sophie Wilmès.” 

En als het toch iemand anders zou worden? “Dan zal men zéér overtuigende argumenten moeten hebben waarom het niet Sophie mag zijn. Ik doe geen dingen die ik niet begrijp en heb lak aan politieke tradities”, klinkt Bouchez zelfverzekerd.

Bovendien zullen, als het van de MR-voorzitter afhangt, noch hij noch zijn grote rivaal Paul Magnette (PS) deel uitmaken van die regering: “Wij moeten onze ministers laten werken, in het belang van het land. Maar de partijvoorzitters mogen niet in de regering gaan zitten, want dan wordt het oorlog, une guerre des chefs.”

Lees het volledige interview in Humo