Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Politie legt raveparty met 200 mensen stil in bos

Politie legt raveparty met 200 mensen stil in bos
Beeld Thinkstock

De politie heeft vanochtend een raveparty met bijna 200 aanwezigen geëvacueerd in de bossen van Wibrin in Houffalize, nabij Bastogne. Dat melden de Franstalige Sudpresse-kranten. De politiezone Famenne-Ardenne bevestigt dat ze een groot aantal pv’s opstelde voor overtreding van de Covid-19-regelgeving.

en

Op de clandestiene party waren tussen 150 en 200 mensen aanwezig uit heel België, maar ook uit Frankrijk en Nederland, volgens de burgemeester van Houffalize, Marc Caprasse. Het waren boswachters die het feestje vanmorgen tijdens een patrouille ontdekten.

“Alle personen zijn geïdentificeerd en er zijn pv’s opgesteld voor de schending van de Covid-19-voorschriften en schending van de algemene politievoorschriften”, aldus commissaris Jacqueline Martin.

De politiezone Famenne-Ardenne kwam ter plaatse met de steun van het Departement Natuur en Bos, de federale politie, de verkeerspolitie en de zone Centre-Ardenne. De evacuatie van de site eindigde aan het einde van de ochtend.

Naast administratieve boetes voor het houden van een ongeoorloofd evenement, riskeren de deelnemers een gerechtelijke procedure.