Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaar: Bouchez (MR) zou te veel dwarsliggen, premier Wilmès moet bemiddelen

De regeringsonderhandelaars van een Vivaldi-coalitie hebben hun vergaderingen gestaakt, tot nader order. Dat is bevestigd aan onze redactie door meerdere bronnen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zou te veel dwarsliggen. De preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) proberen de brokken te lijmen via bilaterale ontmoetingen. Ook premier Wilmès (MR) wordt daarbij betrokken. De onderhandelingen zijn zondagavond rond 21.30 uur beëindigd. Maandagmiddag wordt er voortgewerkt, zo meldt een woordvoerder van de preformateurs.

285 reacties

  • Jan Roegiers

    4 jaar geleden
    Het is niet Bouchez allen die dwars ligt. Het zijn onderhandelde partijen die dwars liggen tegenover de grootste partijen van Vlaanderen en een loopje nemen met onze democratie.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Beter geen regering dan deze ze nu willen in de startblokken zetten, en snel nieuwe verkiezingen dan maar. Dan zal men duidelijk beseffen wat de Vlaming wil. En dan snel een ordelijke splitsing van dit uitgeleefd landje met minder politiekers en meer democratie geen veto's en cordons meer. Functioneren zoals het hoort in een democratie
  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    Conner Rousseau verklaarde zopas op een persconferentie van de SPA dat men er alles zal aan doen om de Vivaldi coalitie te doen slagen . Met exact dezelfde partijen . Goed zo ! Net als in de Tour , de aanhouder wint ,vraag het maar aan Pojacar ! Het enige verschil is dat in ons Belgenland een regeringsvorming eindeloos lang kan duren .
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Hoe kan men van een democratie spreken als de regering enkel bestaat uit de verliezende partijen van de verkiezingen?
  • ignace lambert

    4 jaar geleden
    het zou zo simpel kunnen zijn NVA PS SPA CD&V CDH PVDA/PTB samen een mooi aantal zetels