Mensen genieten van de zon in Regent's Park in London, nu het nog kan.
Volledig scherm
Mensen genieten van de zon in Regent's Park in London, nu het nog kan. © Photo News

“Verenigd Koninkrijk staat voor kantelpunt”: Britse premier overweegt verbod om leden van andere gezinnen te ontmoeten

Het VK staat voor een “kantelpunt” waar “meer beperkende maatregelen” kunnen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, zo verklaarde Minister Matt Hancock van Volksgezondheid vanmorgen aan Sky News. Het coronavirus is weer fors in opmars in september en een tweede lockdown wordt niet uitgesloten.

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Economie, onderwijs, gezondheid, sociaal welzijn ... een neerwaartse spiraal in alle landen. Iedereen kibbelt op dit en op dat. Niemand bekijkt het vanop afstand. Zoals in elke goede politieserie vraag ik me af: Wie baat er bij ?
  • Rody Franks

    4 jaar geleden
    Ik snap niet wat daar zo moeilijk aan is. Ik zit al sinds 12 maart in zelf-isolatie, telewerk bij mooi weer in de tuin, anders binnen. Max 2x/maand de hoogstnodige boodschappen. Veel efficiënter werken, niemand die me onnodig komt storen, geen last van verplichte socialize-nummertjes zoals het maandelijks zuipfestijn waar ik toch nooit aan deelnam. In één woord: zalig! En waarom zou ik leden van andere gezinnen willen ontmoeten?
  • Lucas Verbist

    4 jaar geleden
    Leuk toch dat de maategelen altijd pas over een aantal dagen ingaan... wat voor onzin is dat nu. Of het is nodig en je doet het direct of niet. Net alsof je wacht om de brandweer te bellen als je huis in brand staat... Wat een klucht
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    In het VK hebben ze op vlak van corona duidelijk de pedalen kwijt. Nergens is de economische schade zo groot. De rest van de schade kunnen we niet meten.
  • Louise Mertens

    4 jaar geleden
    Kan il alleen maar toejuichen, zouden ze hier ook moeten doen. Geen gezever meer met klimmen en dalen van de cijfers.