Pijnlijk duidelijke lichaamstaal van Francky Dury, die het bij momenten niet meer kon aanzien. "Dit is een harde nederlaag, ja."
Volledig scherm
Pijnlijk duidelijke lichaamstaal van Francky Dury, die het bij momenten niet meer kon aanzien. "Dit is een harde nederlaag, ja." © BELGA

Dramatische middag voor Dury en Zulte Waregem: “Tegen dit Club Brugge was terugkomen onmogelijk”

Dramatisch. Een andere omschrijving voor de prestatie van Zulte Waregem zondagmiddag tegen Club Brugge is er niet. Zelfs freewheelend had de landskampioen geen kind aan Essevee. Van de fusieclub bleef geen spaander heel. Nul-zes. Wat kan je dan als coach nog zeggen? “Niet veel”, moet Francky Dury deemoedig het hoofd buigen.  

  1. Ruud Vormer (Zulte Waregem) na fijn avondje Brugge  gefocust op Lierse: “Daar heb ik nog nooit gespeeld”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Ruud Vormer (Zulte Waregem) na fijn avondje Brugge gefocust op Lierse: “Daar heb ik nog nooit gespeeld”

    Het bekeravontuur van Zulte Waregem zit er op. Stunten tegen Cercle Brugge in Jan Breydel was een maand eerder wel gelukt, maar kreeg tegen Club Brugge op dezelfde grasmat geen vervolg. “We waren een maatje te klein”, moest Ruud Vormer erkennen. De Nederlander had wel genoten van de vele open doekjes die het blauw-zwarte publiek hem gunde, maar baalde om de hoge verliescijfers. En richt de blik nu voluit op het échte doel van dit seizoen: promoveren.
  2. Vincent Euvrard na nieuw verlies Zulte Waregem op ramkoers met deel van publiek: “Grens overschreden”
    PREMIUM
    voetbal Challenger Pro League

    Vincent Euvrard na nieuw verlies Zulte Waregem op ramkoers met deel van publiek: “Grens overschre­den”

    Zulte Waregem is in vrije val en coach Vincent Euvrard ligt op ramkoers met (een deel van) de achterban. Worden het kat-en-muis-spel zaterdag tegen Lommel en de zesde thuisnederlaag van een gedecimeerd Essevee straks zijn Waterloo? Of krijgt Euvrard nog de kans om in de komende cruciale maand het zwalpende schip weer in de juiste richting te loodsen? De coach maakte het zichzelf alvast niet makkelijker met zijn tirade nà de match: “Als je voor de tegenstander gaat supporteren, blijf dan thuis!”