Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias. © RV

Hoe de politie de ‘lievelingsoom’ van de vermiste Ilias (12) in de val lokte met slimme list

Ilias Chahdi, de jongen van 12 uit Mortsel die al sinds donderdag vermist was, is gisteren levend en wel teruggevonden in het Waalse dorpje Steenkerke, in het gezelschap van zijn 'lievelingsoom'. Die werd opgepakt op verdenking van ontvoering. De politie lokte de oom in de val met een slimme list, waardoor hij zijn gsm weer aanzette. Vraag is nu waaróm hij zijn neefje kidnapte, en wat hij met hem van plan was. Volgens onze informatie is de oom een geradicaliseerde moslim, wiens naam eerder al opdook in een terreuronderzoek.

8 reacties

  • Melanie Degucht

    4 jaar geleden
    Bart Meutermans, waar is de privacy als men dagenlang overal zijn foto zag.
  • BART MEUTERMANS

    4 jaar geleden
    @Melanie, Lutgarde ... Dit heeft met de privacy wetgeving te maken.
  • ERWIN minnebo

    4 jaar geleden
    Tof teruggevonden, maar voor hoelang ? Met een geradicaliseerde oom ?? Laat die oom eens de kosten dekken van het zoeken naar die jongen, en natuurlijk opsluiten bij Dutroux. en kind ontvoeren mag en kan niet aanvaard worden.
  • sandra raeymaekers

    4 jaar geleden
    Ik denk dat ze die jongen goed in het oog moeten houden want volgens mij is hij helemaal onder de invloed van zijn oom zeker omdat die oom hem zover krijgt om mee te gaan en zen ouders achter te laten. Dit was voorbedacht volgens mij,zeker omdat hij zijn gsm had thuis gelaten.
  • Lutgarde Wagemans

    4 jaar geleden
    Ik moet akkoord gaan met Melanie. Ik kan me voorstellen wat de ouders hebben meegemaakt. Dankbaar dat Ilias veilig thuis is.