Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © NurPhoto via Getty Images

We willen blijven thuiswerken, en de baas is nu óók mee

Op de 10 Belgen werken er nog 2 voltijds in hun thuiskantoor of living, 6 op de 10 willen ook na de crisis blijven telewerken. En het goede nieuws: sinds de coronacrisis vinden 9 op de 10 werkgevers dat dik oké. Thuiswerk is dus een blijver. Eén groot gemis wel - of misschien twee: de koffieklets en een goede bureaustoel.

13 reacties

  • Dirk Billiet

    3 jaar geleden
    Na vele jaren wantrouw en totale weigering  heeft het management op het bedrijf van mijn echtgenote verplicht moeten kennismaken met thuiswerk en zijn ze verbaasd dat het eigenlijk tot efficiëntere en betere resultaten leidt. Ik heb hier een bureaustoel geplaatst waar menig bedrijfsleider jaloers kan op zijn, een ferme expresso machine, extra bijkomende grote monitor voor ms-teams en whatsapp-video voor contact met andere bedienden thuis. Gewoon fantastische stressloze manier van werken !
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Mijn werkgever doet nochtans enkel alsof die het positief vindt en is met een regeling voor de toekomst afgekomen die je eerder in een land als bvb India zou verwachten. Pure uitbuiting om je zoveel mogelijk te ontmoedigen ondanks dat die moest toegeven dat velen thuis beter presteren. 
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Ja ge kunt thuis ook "werken" als je heel de dag achter uwe pc zit.Voor de echte werkers die in fabrieken staan is dat allemaal niet mogelijk.
  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    "Thuiswerken" op een zeilboor terwijl je de aardbol rond zeilt lijkt mij fantastisch.
  • Markos Botsaris

    4 jaar geleden
    Sedert de corona werk ik ook thuis. Vroeger dagelijks uren onderweg... met de trein 5 uren onderwep indien geen problemen, maar het is of was elke dag wel iets. Met de auto in het beste geval 2 uren op de baan. Maar ook dagelijks ongelukken, wegenwerken, ... Het werkverkeer is echt uitputtend en stresserend.