Mensen staan in Virginia in de rij om hun stem uit te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen staan in Virginia in de rij om hun stem uit te brengen. © AFP

Greet De Keyser in de VS. “Ik vrees dat Trump gelijk heeft als hij zegt dat de post niet voorbereid is om zoveel stembiljetten te verwerken”

Afgelopen vrijdag gingen de eerste stemlokalen open, in vier van de vijftig Amerikaanse staten. In Virginia, de staat waar ik woon, kwamen er vanaf de vroege ochtend hele lange rijen. Tientallen mensen stonden te wachten tot de deuren opengingen. Ik ben een kijkje gaan nemen in Old Town Alexandria, een wijk in de hoofdstad. Want wat er gebeurt, zegt veel over de sfeer die er hangt rond de verkiezingen.

5 reacties

  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    In de laatste tijd zijn we toch teleurgesteld wat de berichtgeving van Greet De Keyser betreft. Vroeger was zij "het van het". Trump en zijn pion DeJoy torpederen het stemmen per brief waar ze maar kunnen. En als de Demokraten ondanks alles toch winnen, zou Trump, wees er maar zeker van, de verkiezingen rigged en nietig proberen te verklaren.
  • Ken Goeste

    4 jaar geleden
    Donald Trump heeft altijd gelijk. Donald is een meesterstrateeg met zeer goeie inzichten. Deze mens moet gewoon nog 4 jaar kunnen verder doen en zelfs langer. Alleen zo zal de USA langzaam uit het moeras geraken dat door de zogenaamde "democrats" gecreerd is.Beste president ooit in de geschiedenis van Amerika.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Trump heeft 'in veel zaken die hij zegt' gelijk. Enkel 'het establishment' ontkent dit.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Trump heeft dikwijls gelijk maar onze pseudo democraten vinden hun stijl de beste .
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Hij heeft er ook zelf voor gezorgd dat de post het onmogelijk gemaakt kan worden dat alle stembiljetten van democratische stemmen terecht zouden komen. Het verhaal van de pyromaan en brandweerman.Hij zal er alles aan doen om herkozen te worden. Waarom moeten stemlokalen die voor armen moeiljklijk bereikbaar zijn,zo ver uit elkaar liggen,denkt u?
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”