Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Corona duwt acht op de tien werknemers in sociaal isolement

Acht op de tien werknemers signaleren een afname van de sociale interactie op het werk tijdens de crisis. Dat blijkt uit een studie van StepStone in samenwerking met KU Leuven. De onderzoekers besluiten uit het onderzoek dat de Covid-19-crisis vooral de motivatie van werknemers aantast, maar op zeer uiteenlopende wijze: 25 procent krijgt een meer stimulerende job, terwijl 17 procent een minder stimulerende invulling van de job krijgt.

6 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Corona duwt ook 2.5 miljoen gepensioneerden in isolement maar zijn juist die groep die ze liever kwijt dan rijk zijn waarschijnlijk ,miljarden besparing aan pensioenen.
  • Timmie Smet

    4 jaar geleden
    Is niet de schuld van het virus, maar wel van de maatregelen daartegen
  • NOEL CLAES

    4 jaar geleden
    Hebben we dan geen karakter meer om door te gaan ?
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Sociaal isolement... Achter het ijzeren gordijn leefde destijds bijna iedereen in sociaal isolement want je wist niet wie je kon vertrouwen. Velen leefden op een "verplichte verblijfplaats". Mensen konden generaties lang niet reizen. Ach stop hier met klagen en oefen geduld want er zijn veel ergere toestanden !
  • Kurt Missotten

    4 jaar geleden
    Thuiswerk is prachtig. Ja we moeten er mee leren omgaan en dit is misschien het enige nadeel samen met de vastgoed markt voor kantoren die zal instorten. Thuiswerk moet de norm blijven. De voordelen wegen veel zwaarder door dan de nadelen zowel voor werknemer, - gever als natuur en omgeving, minder ongevallen files, verbruik fossiele brandstoffen, minder maar stipter openbaar vervoer en ga zo maar verder.