© AP

Belgen zitten niet langer vast op Turks-Syrische grens

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft “geen weet meer van Belgen die nog vastzitten op de luchthaven van Gaziantep”. Dat zegt woordvoerder Michael Mareel dinsdagmiddag. “De grootste groep toeristen was zondagavond en maandagochtend al vertrokken richting Istanboel. Het is voor ons erg moeilijk om op te volgen, maar we vermoeden dat er geen Belgen meer zijn”, aldus Mareel.

Hevige sneeuwbuien zorgden het afgelopen weekend voor heel wat hinder op de luchthaven van het Turkse Istanboel. Meer dan 600 vluchten werden geannuleerd, waardoor veel passagiers voor internationale vluchten strandden in Turkije.

Onder meer in de stad Gaziantep, op enkele tientallen kilometers van de grens met Syrië, zaten Belgen vast. Het ging om een twaalftal landgenoten die vanuit Zuid-Afrika met een vlucht van Turkish Airlines terug naar ons land vlogen. Buitenlandse Zaken volgde de situatie van nabij op, omdat er in die regio een negatief reisadvies geldt door het gewelddadige conflict in het nabijgelegen Syrië.

Vluchten hervat

De vluchten tussen Gaziantep en Istanboel konden zondagavond worden hervat. De meeste Belgen vertrokken volgens Buitenlandse Zaken zondag nog naar Istanboel, de rest volgde waarschijnlijk maandagochtend.

Het is niet duidelijk of de Belgen vanuit Istanboel al een vlucht richting Brussel konden nemen. “Buitenlandse Zaken volgt de situatie van Belgen in Istanboel niet op, omdat daar geen negatief reisadvies geldt”, aldus Mareel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer