Testcentrum aan de 'Velodrome de St Quentin' in Yvelines, Frankrijk.
Volledig scherm
Testcentrum aan de 'Velodrome de St Quentin' in Yvelines, Frankrijk. © Photo News

LIVE. Van Gucht maakt zich kwaad tijdens coronacommissie: “Nooit gezegd dat dit 'slechts een griep' is” - Meer dan 31 miljoen besmettingen wereldwijd

Ons land wordt geconfronteerd met gemiddeld meer dan duizend coronabesmettingen per dag. Afgelopen maandag werd met 1.717 nieuwe vastgestelde gevallen zelfs het hoogste dagcijfer sinds de heropflakkering van het virus opgetekend. Ook de ziekenhuiscijfers blijven stijgen. “We kunnen meer ernstige gevallen verwachten door de toename bij de zestigplussers”, zei viroloog Boudewijn Catry deze voormiddag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. U kan alle ontwikkelingen over de coronapandemie volgen in dit liveblog.

43 reacties

  • Roeland Van de Wal

    4 jaar geleden
    Men zegt wel eens dat je een goede crisis nooit onbenut mag laten.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Weyts en de onderwijsmiddens zullen zich toch eens vragen moeten stellen over het nut en de efficiëntie van de eindterm burgerzin. Een groot gedeelte van de jeugd en de jongvolwassenen bewijzen dat die echt niet gehaald wordt.
  • Geert Fredrix

    4 jaar geleden
    Iedereen zaagt over het aantal besmettingen, maar hoeveel mensen sterven er aan corona? Als je weet dat er ongeveer 7 miljard mensen zijn, wat zijn dan 100000 of 200000 doden? Da's nog geen procent. Noem het natuurlijke selectie. Te veel volk = meer mensen die sterven.
  • Ronny Verdoodt

    4 jaar geleden
    @Jona Brutin: er is hier in China nog steeds een dagelijkse rapportering van cijfers maar die zijn zeer zeer laag. Het leven begint hier terug goed te hervatten maar mondmaskers zijn nog steeds zeer duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Het is zelfs nog verpicht op het openbaar vervoer zoals bus en taxi, ...en iedereen volgt dat ook zeer stipt zonder morren. Men kan zeggen wat men wil van China maar plichtsbewust zijn ze hier wel!
  • Dominique Vandervekens

    4 jaar geleden
    Het coronacircus is een politieke aangelegenheid. Er vallen politiek nog heel wat vuile klussen te klaren dus verblindt intussen de bevolking maar door de kaarten rood te laten kleuren. Perfect afleidingsmaneuver. Raar is wel dat Beke en Wilmès onafhankelijk van elkaar een identieke mantra scanderen: "geen nieuwe lockdown was een ambitie, geen belofte'. Krijgen zij hun mantra's ingelepeld van hogerhand? Corona is en blijft een wereldwijd handig manipulatiemiddel.